Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/vidjeti

Marketing

franjevci - 2. dio

hm... ne znam što da kažem... ugodno me iznenadila posjećenost posljednjeg posta, zaista nisam to očekivao.
U biti želja mi je bila na ovom blogu objavljivati isključivo fotografije, no evo u posljednje vrijeme malo sam odlutao.
Neki su mi u komentarima zamjerili riječ "čudovište" koja je bila upotrijebljena u uvodu... pa čak i moj prijatelj (koji nije franjevac) mi je rekao da sam bio previše dramatičan... Ali što drugo reći kad gledam i čitam tolike napade na Crkvu? A ako niste znali i franjevci su dio crkvene hijerarhije. Istina je da smo specifični i da nas ljudi vole... ali ipak se osjećam ubrojen u one što su napadnuti... No ostavimo se toga...
Za ovaj put sam pripremio nešto drugo. Ovaj put vam donosim tri videa. Pa ukoliko imate malo vremena i volje ovaj put možete još više zaviriti u život franjevaca. U dva videa sadržana je povijest provincije sv. Ćirila i Metoda, a ujedno možete vidjeti kako to izgleda kad jedan kandidat po prvi put obuče habit, možete vidjeti kako se polažu svečani/doživotni zavjeti i kako franjevac pristupa redu đakonata... Možete vidjeti čime su se bavili franjevci u povijesti... Sve u svemu moglo bi biti zanimljivo... Dakle evo dva filmića koji čine jednu cjelinu pa tko voli nek izvoli:

1.

2.I na kraju vam donosim i jedan video u kojem možete vidjeti moju subraću studente koji su progovorili o svom pozivu, a uz to govori i moj magister (odgojitelj) - to bi moglo biti još zanimljivije... a ne traje dugo - pa se nadam da ćete bar to pogledati... (ako već povijest ne volite).. Ulomak je preuzet iz emisije Mir i dobro - a sniman je u našem samostanu na Kaptolu 9.Eto, to je sve za ovaj put... ako se pokaže interes kao i do sada u slijedećem postu najavljujem prikaz djelovanja našeg brata franjevca koji je biskup u Južnoj Americi... neću ulaziti u detalje... to ću u drugom postu... (a mogli bi se i ugodno iznenaditi)

I opet molim da komentari budu koliko toliko primjereni - jer nije mi želja ulazit u nikakve polemike i prepucavanja... Tko ima želju za nešto slično neka napiše o tome post i postavi na svoj blog... To ne znači da ne volim kritiku, dapače... al za sve postoji granica dobrog ukusa... tako da sam u prošlom postu uklonio jedan komentar koji je prešao sve granice dobrog ukusa - i takvi će opet biti uklonjeni...

Mir i dobro.

Post je objavljen 08.04.2011. u 21:49 sati.