Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdstarasela

Marketing

Radni tjedan

Članovi DVD-a koji pohađaju tečaj za vatrogasca ovaj tjedan dovršavaju edukacije i imaju zadnje provjere prije završnog ispita. Svake nedjelje održavaju vježbe iz predmeta Vatrogasne vježbe.
Iduću nedjelju je planiran posjet Vatrogasnom muzeju i JVP Karlovac.

Operativni članovi imaju druge vatrogasne (ne)aktivnosti:

06.04. Srijeda 17:00-19:00 Osiguranje spaljivanja niskog raslinja i rušenje borova, Ulica Svetog Vinka i Riječka ulica, (Grad Duga Resa)
Prisutni:
DVD Stara Sela - 10 članova, navalno i kombi vozilo

Na zahtjev građana članovi DVD-a su vršili spaljivanje neobrađene površine u blizini stambenih kuća u ulici Svetog Vinka.
Također su osiguravali rušenje dvaju borova uz prometnicu Duga Resa – Vukova Gorica u Riječkoj ulici.


Uploaded with ImageShack.us


Uploaded with ImageShack.us

Prilikom spaljivanja u ulici svetog Vinka zatekla nas je vijest o smrti osnivača i dugogodišnjeg člana DVD-a Mije Palajse.
Pokojni Mijo je bio jedan od utemeljitelja Odjeljanja V. rajon iz kojeg je izraslo današnje DVD Stara Sela.
Isticao se radom na radnim akcijama, intervencijama, natjecanjima i ostalim aktivnostima Odjeljenja i DVD-a, i nije mu bilo „teško“ sudjelovati na njima. Bio je jedan od inicijatora izgradnje današnjeg Vatrogasnog doma DVD-a, kao i aktivno sudionik u izgradnji istog.
Obnašao je dužnost člana Upravnog odbora Odjeljenja i DVD-a, a u vatrogastvu je stekao zvanje Počasni vatrogasni časnik.
Odlikovan je Spomenicom za 20 godina rada u DVD-u, te Srebrenom i Brončanom vatrogasnom medaljom za nesebičan rad u vatrogastvu.
Dana 07.04.2011 uz rodbinu, susjede, prijatelje i mnogo vatrogasaca ispračen je na posljednje počivalište na groblju Sveti Petar u Dugoj Resi.


Uploaded with ImageShack.us

Post je objavljen 08.04.2011. u 21:40 sati.