Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

SLABA CIRKULACIJA...



Ovaj zdravstveni problem manifestira se glavoboljom, trncima i osjećajem hladnoće u udovima, te grčevima u mišićima nogu. Redovna fizička aktivnost, pravilna ishrana, masaža eteričnim uljima, čajevi i biljne kupke pomoći će vašem srcu i krvnim sudovima da se izbore sa ovim tegobama.

Praktični savjeti

Jedan od najboljih trikova za momentalno poboljšanje cirkulacije jeste svakodnevno naizmjenično tuširanje toplom i hladnom vodom. Prije spavanja izuzetno prija i topla kupka s aromatičnim uljima ružmarina, lavande i eukaliptusa.

U jutru je veoma korisna preventivna masaža stopala i šaka. U bilo koje doba dana, blaga masaža, naročito stopala, stimulisaće prokrvljenost i bolji dotok kisika. Što se ishrane tiče, potrudite se da bude pravilna. Obavezno doručkujte, izbjegavajte masna i veoma začinjena jela, potrudite se da tijelu obezbijedite dovoljno energije, i to unosom žitarica, kruha, mahunarki i krumpira.

Biljna kupka

Ako umjesto kupke u vodu umiješate bilje, osvježićete kožu i poboljšati cirkulaciju. U platnenu vrećicu stavite iglice bora, list koprive, bosiljka, lovora, bršljana, kadulje, ružmarina i pelargonije, cvijet lavande, koru limuna, koricu cimeta i plod badema. Zakačite je na slavinu da mlaz vode curi preko nje. Pri kraju kupanja vrećicom sa biljem možete istrljati tijelo.

Ginko biloba

Ova biljka pod stiče rad krvotoka i pomaže u borbi protiv slabe cirkulacije. Preporučljiva doza preparata iznosi od 120 do 240 miligrama ekstrakta dnevno.

Čaj od vinove loze

U 2 dl vrele vode dodajte kašiku osušenog lišća vinove loze. Ostavite da odstoji 10-15 minuta. Konzumirajte svježe pripremljen čaj tri puta dnevno tokom 2-3 tjedna.


Post je objavljen 06.04.2011. u 14:58 sati.