Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zdravaprehrana-trave

Marketing

MED I CIMET

Kombinacja: med i cimet

Ljekovitost meda, pretpostavljam, poznata je svima. Ovaj čudotvorni pčelinji proizvod blagotvorno djeluje na zdravlje i u kombinaciji sa raznim biljem.
Mješavina, koju neki nazivaju pravom "bombom zdravlja", je med sa cimetom.
Cimet je poznat po svojim antiseptičkim i antibakericidnim svojstvima.
Medicinska istraživanja pokazala su da kombinacija meda i cimeta ublažava tegobe u slučaju bolesti srca, infekcije urinarnih kanala, loše probave i prehlade, a sprječava i liječi akne i bubuljice i zubobolju.
Čiste probavni trakt od parazita i bakterija koji usporavaju varenje i uzrokuju nagomilavanje toksina u organizmu
Redovna upotreba meda i cimeta povećava životnu energiju i seksualni nagon, i daje osjećaj spokojstva i zadovoljstva.

Recepti:
Srčana oboljenja: od cimeta i meda napraviti smjesu koja se maže na hljeb. Najbolje je uzimati je za doručak, a smanjuje nivo holesterola, sprječava pojavu srčanog udara i ujednačava srčani ritam.
Infekcija urinarne bešike: u čašu mlijeka umiješati 2 kašike cimeta u prahu i kašičicu meda i popiti. Ova mješavina uništava bakerije u mokračnoj bešici.
zubobolja: pomiješati kašičicu cimeta u prahu i 5 kašika meda pa stavljati na zub 3 puta dnevno dok bol ne umine.
opadanje kose: mješavinu od 3 kašike toplog maslinovog ulja , kašike meda i kašičice cimeta nanijeti na kosu i držati oko 15 min, a zatim isprati. Upotrebom ovog preparata postiže se željeno djejstvo u veoma kratkom roku.
prehlada: 3 dana treba uzimati kašiku mlakog meda sa 1/4 kašike cimeta. Na ovaj način liječi se i hronični kašalj, kao i upala sinusa.
loša probava: prije obroka treba pojesti 2 kašike meda posute cimetom u prahu. Ova mješavina pomaže varenju čak i najteže hrane.
akne i bubuljice: pomiješati 3 kašike meda i kašičicu cimeta i prije odlaska na spavanje nanijeti smjesu na bubuljice. Slijedećeg jutra isprati toplom vodom. Svakodnevna primjena tokom dvije sedmice garantovano uklanja bubuljice.
napitak za mršavljenje: pola kašičice cimeta preliti šoljom ključale vode, poklopiti i ostaviti da odstoji 30 minuta. Kad se ohladi, dodati kašiku meda. Pola šolje popiti neposredno pred spavanje, a drugu polovinu poklopiti i ostaviti u frižider. Ujutro, na prazan stomak, popiti preostalu količinu napitka, ali nipošto ne podgrijavati- uzeti ga hladnog ili ostaviti da se ugrije na sobnoj temperaturi.


Post je objavljen 03.04.2011. u 17:21 sati.