Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

ŠTO SU MASKE ZA LICA?...

Maske za njegu ljepote nisu izum moderne kozmetike industrije. Još prije više hiljada godina Egipćanke i Grkinje stavljale su maske na lice. I Rimljanke su znale da cijene vrijednost sredstava za njegu ljepote. U ono vrijeme svaka ljepotica je imala svoj tajni recept, koji je ljubomorno čuvala, a danas se svaka žena može time koristiti, jer ovi recepti nisu više nikakva tajna i većina sredstava nalazi se u našij ostavi ili se može kupiti u svakoj drogeriji.

Kada žena proslavi svoj 29. rođendan, a želi da duže vrijeme ne izgleda starija od 30 godina, tada mora bar jednom sedmično da svoj ten stimuliše maskom za lice. Jer za žene iznad 30 godina maska je neophodna ako žele da održe svoju mladost i svježinu. A koja žena to ne bi htjela?
Djelovanje maske na lice počiva na tome što ona sprečava da gornji sloj kože diše i tako omogućuje veći priliv krvi u tkivo. Tada koža postaje elastična, mišići se napinju, pore izlučuju nečistoću i ten postaje svježiji, čistiji i blistaviji.
Postoje tri vrste maski:
-maske za čišćenje,
-maske za glačanje,
-maske za zatezanje kože.
Koja je od njih ženi potrebna, ako to ona sama ne zna, može joj reći ogledalo.
Maske za zatezanje mišića ne treba često upotrebljavati. One, doduše, za kraće vrijeme osvježavaju, ali poslije toga koža je dvostruko labavija i izgleda uvelo i umorno. Ovo se dešava i kada se maska ne pravi kod kuće, nego u kozmetičkom salonu.
Najbolji uspjeh se postiže kada se maska stavlja na lice prije odlaska na spavanje. Naravno, preko noći maska ne smije ostati na licu, već se po isteku vremena, koje je označeno na receptu, mora skinuti i lice oprati. Ako se to pravilno i pažljivo izvede, dejstvo maske će trajati dva do tri dana. Ako želite da za neku svećanu priliku izgledate svježe i lijepo, naravno da o tome ne treba misliti tek u posljednjem trenutku i osloniti se na čarobnu moć maske. I još nešto: obradujte svoje lice samo kad niste uznemireni. Ni vaš muž ni vaše najbolje prijateljice ne treb da znaju kojem sredstvu treba da zahvalite za svoj lijep izgled.

Prije stavljanja maske koža se mora temeljito očistiti od šminke, prašine i ostale nečistoće. Najbolje je da se prethodno uzme parna kupka ili naizmjenični oblozi od vruće i hladne vode. Osjetljiva koža mora se malo poslije toga premazati kremom. Lezite na ležaj i potpuno se opustie, čak iako nemate mnogo vremena. Maska je potpuno bez svrhe, ako u to vrijeme trčkarate tamo-amo po kući.

Po odstranjenju maske potrebna je lagana masaža tapkanjem uz neki masni krem ili ulje. Ako jednom imate uspjeha sa nekim receptom za maske, onda ostanite uvijek pri tom. Jer i vaša koža reaguje dosljedno i promjene joj ne prijaju.

Post je objavljen 26.03.2011. u 19:16 sati.