Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

NJEGA ZA SVAKU DOB...

Koža lica tanja je i osjetljivija od one na ostalim dijelovima tijela pa se mora i brižnije njegovali. Želite li imati lice bez crvenila i oteklina, čvršću kožu bez staračkih mrlja, bora i proširenih pora, izbjegavajte vruću vodu, jake sapune i preparate koji je isušuju te joj, što je posebice važno, priuštite njegu u skladu s godinama.
30+

Bez panike! Nije kasno
U tridesetima ćete primijetiti oštećenja na koži koja mogu biti posljedice pretjerana konzumiranja alkohola, dugih noćnih izlazaka te predugog izvrgavanja suncu. Bore postaju dublje i istaknutije, a put neujednačene boje.
PRUČJE OKO OČIJU
Prozorno pročitajte sastav kreme ili gela za osjetljivo područje oko očiju. Glavni sastojci moraju biti antioksidanti, koji osvježavaju i učvršćuju kožu te smanjuju natečenost. Kremu nanesite u tankom sloju lagano je utapkavajući u kožu. Predebeo sloj može prouzročiti podbuhlost.
NJEGUJTE USNE
Ako ste pušač, morate koristiti kremu za ublažavanje bora oko usana - svaki ih povučeni dim produbljuje. Kvalitetna krema, koja mora sadržavati visok zaštitni faktor, približno 30, izgladit će one uočljive ružne nabore. Nabavite je čak i ako ne pušite!
NOĆNA NJEGA
Počnite rabiti noćnu kremu jer je vašoj koži prijeko potrebna i njega tijekom noći, koja se treba razlikovati od dnevne. Izaberite onu koja će joj osigurati vlažnost kako biste ujutro izgledali odmorno.
NOVI OBREDI
Nježan piling s mikrogranulama idealan je pomlađivanje, a ne zahtijeva skupe kozmetičke tretmane. Primijetit ćete da su se bore, oštećenja nastala zbog sunčevih zraka, mrlje, hiperpigmentacija i pore znatno ublažile.
Savjet stručnjaka
Stručnjaci tvrde da su tridesete pravo vrijeme za početak obnavljanja kože pa predlažu uporabu proizvoda za njegu koji sadrže vitamin C, jer ujednačuju boju puti. Ako ste spremni za korak više, te su godine idealne i za tretmane botoksom i kemijski piling g li kolnom kiselinom.
40+

Vrijeme je za obnovu!
Proizvodnja tvari zaslužnih za to što ste do četrdesete imali besprijekorno lice, bez bora i natečenih podočnjaka, smanjuje se iz dana u dan. Koža, naime, postaje manje elastična, opušta se i počinje visjeti - znak da je pravo vrijeme za njezinu obnovu. Ako ste je do sada brižno i redovito njegovali, nastavite i dalje.
KORISTITE SERUME
Ovi eliksiri ljepote i koncentrati protiv starenja daju izvrsne rezultate i vidljivo napinju opuštenu i ne tako vitalnu kožu. Vrlo su lagane teksture pa lako prodiru do najdubljih slojeva epiderme, a ondje potiču aktivnost fibroblasta, stanica koje izlučuju dragocjeni kolagen i elastin.
KREMA ZA OČI I USNE
U četrdesetima koža zahtijeva nešto više od antioksidanata. Počnite stoga rabiti kreme za oči i usne koje daju potrebnu vlažnost, a ujedno sadrže i sastojke protiv starenja.
BOGATIJA NOĆNA KREMA
Proizvode koji vlaže kožu mogli bi postići upravo suprotan, neželjeni učinak - isušiti vam kožu. Isprobajte stoga noćne kreme s AHA kiselinama koje tijekom noći osvježavaju kožu.
U NAPAD!
Produbljuju se bore koje nastaju kao posljedica mimike lica pa je potrebno nabaviti proizvode koji potiču proizvodnju kolagena. On će popuniti nabore i ujedno pokrenuti neke mišiće lica koji sprječavaju produbljivanje bora. Pomoć protiv starenja potražite u svim proizvodima za njegu lica, čak i ruževima za usne, jer oni kožu opskrbljuju retinolom, koji ublažava nabore i vraća usnama prirodnu boju. Obvezatno rabite i kreme za njegu ruku.
Savjet stručnjaka
Neutralnim tonovima sjajila smekšat ćete crte lica. Koristite smeđu maškaru koja će pogled učiniti nježnijim i izbjegavajte tamne mat ruževe. Rumenila u kamenu zamijenite onima u kremi. Nemojte koristiti crvenkaste tonove make upa već zlatne, a usnice namažite pastelnim ruževima ili sjajilima.
50+

Prkosite sintezi!
Ovo je životno razdoblje pogodno za pojačanu primjenu anti-age programa jer se tijekom menopauze smanjuje elastičnost kože koja, posebice na vratu i podbratku, počinje visjeti, tamne mrlje su uočljivije, a koža sve suša. Ako ste u mladosti imali masnu kožu, sad čete imati pokoju boru manje. Ipak, poduzmite dodatne korake u svakodnevnoj njezi.
TETOŠITE SVOJU KOŽU
Koristite serum za učvršćivanje kože kako bi se ona bar djelomice vratila u stanje otprije nekoliko godina. Hidratantne kreme stvorene su za suhu kožu jer, iako veoma bogate hidratantnim sastojcima, nisu teške.
SLABIJE TOČKE
Novi se serumi rješavaju probleme s kožom usana, obraza, napinju kožu vrata i čeljusti. Znamo, to je dodatni korak koji morate uvrstiti u svakodnevnu njegu, ali samo pomislite na rezultate. Vjerujte, isplatit će vam se! Posebice kad je riječ o koži vrata, koja je sve naboranija i počinje visjeti.
OSVJEŽITE POGLED
Umjesto da je vlaže, teške će kreme potaknuti naticanje starije, naborane kože. Potražite stoga vrlo lagane kreme koje izglađuju i uklanjaju bore zahvaljujući sastojcima protiv starenja, poput retinola i vitamina. Možete ih rabiti i kao kremu za usne.
DODACI PREHRANI
Ako se još niste prepoznali u opisanim primjerima, počnite uzimati dodatke prehrani kako biste poboljšali izgled kože. Oni hrane, jačaju otpornost i njezinu elastičnost i čine je glatkom. Ne očekujte trenutačne rezultate - nakon nekoliko mjeseci bit ćete i više nego zadovoljni.
OBAVEZAN PILING
U zrelim godinama želimo da nam koza vrata i dekoltea i dalje bude glatka i predivna. Nemojte prestati raditi nježni i lagani piling lica, a ne zaboravite pritom ni bradu i vrat. Isti postupak ponovite serumom i hidratantnom kremom.
Savjet stručnjaka
Bilo bi dobro da koristite vitaminske ampule ili one na bazi kolagena, eiastina i slično. Nakon takvog tretmana koža će biti zategnutija i vidljivo mlađa.

Post je objavljen 26.03.2011. u 19:16 sati.