Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

NJEGA LICA...

Njega izvana

Nanošenje hidrarantne kreme na suhu, grubu kožu neće dati pretjerane rezultate. Također, treba imati na umu da se losion nanosti na glatku i meku kožu kako bi se mogao upiti. U protivnom će začepiti pore i pogoršati izgled suhih zona. Najbolji način za uklanjanje odumrlih stanica koje su se nakupile zimi je piling.
Ne bacajte novac na skupe tonike. Vlagu vratite najboljim prirodnim tonikom - vodom. Samo u nju ukapajte malo prirodnoga eteričnog ulja od lavande te je ulijte u bočicu s pumpicom. Svaki put kad vam je koža dehidrirana, poprskajte je. Hidratanini losion ili kremu nanosite dok vam je koža još vlažna. To će pomoći u zadržavanju vlage pa će vaša koža dulje ostati meka. Krema koju koristite svakako treba imati zaštitni faktor, i to najmanje 15, iako je poželjan i onaj od 30.
Ako želite doista regenerirati kožu i dubinski je očistiti, spravite pripravak od mlijeka i rajčice. Rajčica je bogata antioksidacijskim vitaminima A, B i C i može smanjiti štetu koju nanose slobodni radikali. Osim toga, sadrži i voćne kiseline koje nježno uklanjaju površinski odumrli sloj stanica. Prije nanošenja na lice pripravak svakako testirajte na unutarnjoj strani podlaktice kako biste isključili alergiju.
Izmiksajte jednu zrelu rajčicu pa procijedite sok kroz čistu gazu. Sok pomiješajte s istom količinom svježega punomasnog mlijeka. Smjesu zatvorite i držite u hladnjaku, no ne smijete je koristiti dulje od pet dana. Nanosite je na vrat i lice te ostavite da djeluje 10 minuta. Isperite lice i posušite ga.

Za žednu kožu isprobajte ovlaživač s avokadom

Avokado je jedan od najbogatijih izvora esencijalnih masnih kiselina za cijeli organizam, pa tako i za kožu lica. U lončiću pomiješajte četiri žlice kvasca s četiri žlice ulja od avokada te taj lonac uronite u drugi s vodom. Zagrijte dodajući 25 g kakao maslaca i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte dvije žlice ružine vodice, uklonite s vatre pa dodajte 10 kapi esencijalnog ulja geranija i pet kapi sandalovine. Ovu mješavinu možete u hladnjaku držati mjesec dana.

Njega iznutra

Dobro se pogledajte u zrcalo. Je li vaše lice blijedo, osuto točkicama i izmoreno? Ako jest, to može biti znak da vam jetra, crijeva i bubrezi ne funkcioniraju onako kako bi trebali. Naime, jetra uklanja otpadne nusprodukte iz tijela, filtrira štetne kemikalije iz brane i toksine koje proizvodi samo tijelo. Ako je taj sustav usporen i ako se toksini zadržavaju u tijelu, to se može očitovati lošim izgledom kože lica. Ona postaje opuštena i nečista.
Hormonalna neravnoteža, usporena cirkulacija i nedovoljno limfno dreniranje mogu prouzročiti izbijanje prištića duž vilice.
Možete si pomoći redovitom masažom tog područja te povećanim unosom voća, povrća i cjelovitih Žitarica. Konzumiranjem zdravih namirnica možete smanjiti i negativno djelovanje sunčevih zraka na kožu. Primjerice, mrkva, mladi krumpir, mango, paprika i agrumi opskrbit će vaš organizam betakarotenom i vitaminima C i E koji će smanjiti djelovanje slobodnih radikala iz UV-zračenja. Povećajte unos mliječnih proizvoda kao i onih na bazi soje koji dj elti|u kao biljni esrrogeni jer, medu ostalim, potiču sintezu kolagena i usporavaju stanjivanje kože.


Post je objavljen 26.03.2011. u 19:16 sati.