Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

SUHA KOŽA


Kod ovog tipa kože pore su jedva vidljive, a koža je nakon pranja ili tuširanja jako napeta i ne može zadržati vlagu.

Neki cijeli život imaju suhu kožu, a vrlo često se događa da je ovakva koža posljedica sezonskih promjena ( sunce, vjetar, hladnoća ), način života ( centralno grijanje ), neke bolesti ili starenje.
Suha koža je češće prisutna kod žena svijetle puti i zrelije dobi.

Za isušivanje kože postoje tri različita uzročnika: premalo tekućine ili njen gubitak, nedovoljno stvaranje masnoća, proces starenja. Kako na površinskom sloju suhe kože nisu vidljive pore, uglavnom je fine strukture, mat, napetog i ponekad umornog izgleda. Njen površinski sloj je krhak, pa se na mjestima pregiba. Lako puca, lomi se i ljušti, te se već u mladosti pojavljuju prve bore.

Smanjene su joj mekoća i elastičnost, a zbog oskudne masnoće, podložna je površinskoj dehidraciji. Ipak, ova koža ima dobar tonus, pa je vrlo čvrsta i napeta, a uz to i čista.
Takva je koža u mladosti lijepa, alije na vrijeme treba pravilno njegovati, jer s godinama postaje dehidrirana, osjetljiva i s manje mogućnosti djelovanja kozmetičkih preparata – stoga na vrijeme treba djelovati kako bi se popravila propustljivost površinskog sloja.

NJEGA:
Ovaj tip kože traži najuporniju njegu.
Posebnu pažnju treba obratiti na sprečavanje daljnjeg gubitka tekućine, tako da vanjskim nanošenjem kreme nadoknađujemo ono što nedostaje – prirodnu vlagu i ( ili ) masnoću.
Stoga se za njegu koriste vlažne i biljnim uljima obogaćene kreme ( hodrantna za dan, regenerativna za noć ).

Prirodna ulja formiraju zaštitni, izolacijski sloj i sprečavaju gubitak vlage. Pokreti pri nanošenju preparata moraju biti nadasve nježni i u skladu s muskulaturom lica, bez nepotrebnog natezanja, posebno na onim dijelovima gdje je najtanja – okolica očiju, vrat...


Post je objavljen 26.03.2011. u 20:14 sati.