Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magarac-jedan

Marketing

Žičara srama

GOSPODSKOM KOSTELIĆU

On bi žičaru! Pa da, što čovjek u ovom vremenu treba više od jedne žičare! Zato se je i išao pokloniti okrutnoj tiranki i gospodarici proračuna. Žičaru amo!
Zna on manire, nije on jedan od onih što se po ulici vucaraju.

"I kad su ljuske pale sa vašeg slijepoga vida,
Željeli nijeste pogledat u zrk;
Prvi vam korak bješe da svojoj gospođi bajnoj
Laznete skromno gospodsku petu.

Zlatna metoda! Cjelovom tijem shvatiste život!
Meka vas ruka uze na krilo;
Cijela obitelj, odlična kuća i ekselenca
U vas je slavne vidjela dare."

Nije on pitao one koji bi morali platiti tu žičaru što misle o ideji. Možda jer i zna što bi rekli. Tiranki se on poklonio, ona mu to možda i pokloni.



ODNAROĐENE ELITE

Ovo što smo jučer imali priliku vidjeti od Kostelića je i inače slučaj u većine naših vrhunskih sportaša, ali i cjelokupne elite.

Oni žive svoj život u svojim kulama bjelokosnim, i zahtjevaju.
Zahtjevaju zahvalnost za sve svoje uspjehe i sve što su napravili za Hrvatsku. Oni svoje domoljublje skupo naplaćuju, preskupo. I svi su isti, i političari i sportaši i kulturnjaci... mašu zastavama, viču "Živila Hrvatska!", a onda zahtjevaju, zahtjevaju pare i poslušnost i da budemo divna publika tim veličanstvenim ljudima.

A što je s hraniteljima Hrvatske, s onima koji sve to moraju platiti i odraditi? Da bi shvatili koliko su okrutni i bezosjećajni ti naši Jace i Kostelići treba samo da njihove zahtjeve i izjave uputimo onima kojima se svi računi na kraju i ispostavljaju.

Neka gospodski Kostelić lijepo obiđe Hrvatsku pa ljudima to objasni kako je sramota što nemamo žičaru. Neka dođe ispred Zavoda za zapošljavanje i objasni to o žičari, neka radnicama i radnicima Kamenskog, Uzora, Dalmacijavina, Tankerkomerca, Jadrankamena i drugih sličnih firmi održi jedno lijepo predavanje o volji za žičaru i kako je žičara važna.
Neka obiđe sela po Slavoniji i prosvjednike na cestama i kaže istinu o žičari! Jer za seljake se nema, ali što se tiče žičare to će se razmotriti. Žičare i golf tereni, to je ono što treba, ledine i zabava za bogatune. Za njih i kruha i igara a za druge ništa, čak ni malo igralište. Za djecu elite skijališta i golfa a za djecu Hranitelja ništa, ko da su oni svoju djecu na cesti našli, ni dovoljno vrtića, ni besplatno školstvo ni rodilišta ni dječje bolnice.

RECITE TO ALBERTU

Za svaku glupost narod mora platiti i biti zahvalan našim herojima na uspješnom spuštanju niz brdo i druge supervažne stvari, i oni su vrijedni zato i imaju para, ali te pare kod većine naših sportaša su pare čudne vrste. Imune su na poreznike. Čim se dočepaju para naši domoljubi se prijave u Monacu ili tako nekako. Pa mislim neka onda od princa Alberta od Monaka traže pare za žičare, indoorse, arene, stadione...


OKRUTNA TIRANKA

A što reći o onoj okrutnoj tiranki koja će razmotriti gradnju žičare? Za to se ima i za rat u Afganistanu i referendum o ulasku u EU, ali za hranitelje se nema za njihove penzije, plaće, za njihova prava.
Žičara, kako to zvuči ljiepo u državi gdje nama za rodilišta, i dječje bolnice, gdje se smanjuju plaće i zamrzavaju penzije, a sve poskupljuje.

I ono što nam ostaje kad para nema jest da pomažemo jedni drugima, da se oslanjamo na svoje bližnje i brineno o njima kad već drugi neće. Ali sad je i to zločin i za to bi nas kaznili, jer okrutnoj tiranki treba još para za veličanstvene investicije, krasne žičare!

Tek kad pogledaš kako je onima koji moraju plaćati sve te prohtjeve naših elita tek tada se vidi koliko su Jaca i Kostelić i njima slični okrutni i nemilosrdni. Okrutni i nemilosrdni baš kao i njemački vojnici '41.


Post je objavljen 22.03.2011. u 09:55 sati.