Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing

Faithless odlazi s vrhunskim koncertom

Faithless, Dom Sportova, Zagreb 19.3.



Faithless je u velikoj dvorani Doma Sportova okupio oko 7000 dancera iako je koncert prvo bio predviđen za Malu Dvoranu. Jel' to bilo loše ili dobro hm ne znam, jer se definitivno izgubio onaj pravi duh elektroničkog partija u tako velikoj dvorani (koja na kraju ipak nije bila krcata da jest možda i ne bi - ali nam koncerti oprečnih mišljenja Davida Guette u Areni i Massive Attacka u Domu Sportova 2009. dokazuju da to i nema neke veze) - dakle to je sad veliko pitanje.

Za to kakva vam je bila atmosfera "ludnica totalna" ili ne je očito dosta ovisilo o tome gdje ste se nalazili u dvorani. Ja sam prošla neke tribine gdje je bilo ono OK dobro, pa neke gdje je bila totalna ludnica, pa parter gdje je bilo isto tako i na kraju završila na onoj sklepanoj tribini gdje je bilo onako, dobro ali ne za plus 5.
Meni osobno je Faithless bio odličan i po meni je to bio dostojan odlazak (najavili su raspad nakon turneje) jednog velikog electro banda - na vrhuncu.
Koliko bih voljela da to nije kraj benda toliko se nadam da jest. Jer samo veliki odlaze na ovakav način.


Iako mislim da je koncert trajao prekratko - bio je malo duži koncert od sat i 40 min - i nedostajalo je dosta bitnih pjesama - nema veze. Nema puno dancera koji su toliko kvalitetni a istovremeno i angažirani i s (pravim) repom i glavom u tekstovima. Reći ćete "baš me briga za to" i u biti kod dancea i elektronike možda fakat to nije ni zeru bitno, ipak onaj koji uspije biti i takav u toj glazbi za mene je car.

Nekako mi je najneinteresantniji dio bio kada Maxi Jazz nije pjevao, nego vokali pratećeg benda, ne zato što ne znaju pjevati - nego je Maxi Maxi i njegov vokal je nazamjenjiv. (A da mi do dana današnjeg nije jasno kako taj čovjek već nije pao kroz rešetke nekog šahta koliko je mršav - dođe mi da mu ispečem odojak i nahranim ga mlincima ili tako nečim krepkim sve me strah za njega :)))


Sister Bliss na klavijaturama je totalna frajerica. Osim što je legendarnima učinila takve jednostavne a orginalne elektro dionice - i samo potvrdila da je su najjednostavnije stvari najbolje.




Kao što vidite ja sam totalno u furci Faithlessa.
Oni koji me (kao) bolje znaju uopće nisu mogli vjerovati da su mi bendovi tipa Faithless i Massive Attack među ono najdražim izvođačima inače - kao pa ti si rockerica.
Ljudi moji glazba je univerzalna, ako je dobra može što se mene tiče biti i kenijski svadbeni ples. :)





Čuli smo važnije pjesme recimo "God Is a DJ", "Mass Destruction" - s užeglom atmosferom na "Insomnii", "What About Love" i "Salva Mea". No bis - bis je bio genijalan. 15tak minuta duga "We come 1" - tu teksta nema jednostavno.

I Maxi je bio pod dojmom (publike) kao i cijeli bend, pa je vrlo učestalo zahvaljivao publici i djelovalo je vrlo iskreno. Na kraju balade zvane Faithless mislim da su za posljednji koncert oproštajne turneje ipak mogli odraditi ono "do besvijesti" set za pamćenje svima (to po meni znači barem 2 sata i 15, 30 min (nije da nemaju što izvoditi) - ali OK.
Meni je upravo to nedostajalo da mi koncert bude mrak mrakova. Al' dobro.






Post je objavljen 21.03.2011. u 00:02 sati.