Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/mutnih2o

Marketing

Priroda naplaćuje!

Već svi znamo što se dogodilo Japanu prije nekoliko dana. Pogodio ga je snažni potres, a potom i tsunami.Da bi stvar bila još gora, tsunami je oštetio nuklearne elektrane i prijeti im opasnost od ponavljanja Hirošime i Nagasakija.

Dok sam tako gledao snimke i slike na internetu, za oko mi je zapela jedna slika. Jednostavno sam ju gledao nekoliko minuta. Toliko me je pogodila da mi je jednostavno mučno cijeli dan. Kad god netko spomenje Japan sjetim se te slike jer upravo ona prikazuje ono do čega nije trebalo doći.Jadničak je digao ruke u zrak jer su mu rekli da ih digne. Kao da bi ih on digao da mu nitko nije rekao. Svjestan je da nešto nije u redu oko njega, ali nema pojma što nije u redu. Nema pojma što se dogodilo u proteklih nekoliko dana. On je samo digao ruke u zrak jer su mu tako rekli. Nezna da ih je veliki broj poginuo, nezna da će ih veliki broj poginuti od nuklearnih elektrana. Jednostavno, nije svjestan, nema onu "buću" u želudcu i misli da je sve u redu. Gdje će spavati, što će jesti, on nema pojma. Ali eto, on je pogođen, njegovo djetistvo je izbrisano, sretni pogled njegovih reditelja će mu postati strani.

Nažalost, čovjek je naplaćivao prirodi i uvjek joj naplaćiva, daje joj u ruke račun koji ona ne može platiti. Eto, sada je priroda uručila nama račun, ali najviše Japancima, oni će platiti za sve nas. Da nebi ispalo da je priroda nepravedna reći ću vam da ćemo i mi kad tad morati platiti, za sebe i za druge.

Mnoštvo Japanaca je zaustavljeno da normalno funkcioniraju, da žive, mnogo ih je zaustavljeno za stalno i poslano na mjesto gdje nitko od nas nikada nije bio. Veliki broj djece, onako razigrani, veseli, pomalo glupi jer nemaju pojma što se oko njih događa je isto tako zaustavljeno, zauvijek. Njihovo djetinjstvo je izbrisano, kao da nikada nisu postojali. Neke obitelji su isto tako izbrisane iz postojanja. Koliko su samo smiješnih lijepih, radosnih, tužnik trenutaka proveli zajedno, a sada su izbrisani, nema ih. Parovi koji su se sretno budili svako jutro, nema ih. Starci koji su jedva čekali otići u šetnju, nema ih. Jednostavno su izbrisani...Koliko će samo Japanu trebati da se vrati na noge, da ponovno ustane i da zaboravi ovo, ali ovo nikada neće zaboraviti.
Post je objavljen 16.03.2011. u 18:46 sati.