Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/azil-zagreb

Marketing

Marko Tolja pomagao u udomljavanju peseka iz azila Dumovec



Marko Tolja, Sklonište za nezbrinute životinje u Dumovcu i udruga prijatelji životinja, danas su u središtu Zagreba tražili udomitelje za psiće Pandoru, Bou, Donu i ostale pse iz azila. Akcijom "Pronađimo im dom" građane se želi potaknuti da sagledaju problem napuštanja životinja te ih se želi potaknuti na udomljavanje tih životinja. Zaštitno lice kampanje je Marko Tolja koji je pozirao s napuštenim psima Vasijem i Frkijem. Srećom, Vasi je našao udomitelja i to radijskog voditelja Dalibora Petka koji je i prije udomljavao životinje iz Skloništa. Pandora i Dona su danas tijekom akcije udomljene, dok Boa i dalje traži dom za sebe i svoje pseće prijatelje, jer je sklonište za napuštene životinje samo privremeno rješenje. Svaka napuštena životinja čeka trajni dom ispunjen sigurnošću i doživotnom brigom.

Iza hladnih statistika o broju napuštenih životinja na području Zagreba često se skrivaju činjenice o bešćutnosti nekih naših sugrađana: štenci odbačeni u kontejneru, promrzli mačići, napušteni ljubimci....Kad takve promrzle, polomljene, izgladnjele, nevine životinje na kraju završe u Skloništu Dumovec njihov je problem tek privremeno riješen. Što dalje s njima? Jer, kapaciteti su s jedne strane ograničeni, a s druge strane, riječ je o procesu koji se nikad ne zaustavlja i koji teče bez pauze. Svakog dana, svakog sata. Temeljni cilj akcije je senzibiliziranje hrvatske javnosti za napuštene životinje i promicanje udomljavanja napuštenih i izgubljenih životinja iz skloništa.

Udomljavanje napuštenih životinja ne samo da je nužno, već je i ispravan izbor s obzirom da kod udomljavanja svi psi iz Skloništa za napuštene životinje izlaze pregledani, cijepljeni, mikročipirani i kastrirani. Pored toga, kod udomljavanja odrasle životinje potencijalni udomitelji unaprijed znaju karakter psa. Ono što je najbitnije jest da je udomljavanje dobro djelo, spašavanje života nedužnom biću i pružanje obiteljskog doma onima koji su ga zbog neodgovornih građana izgubili.





Post je objavljen 05.03.2011. u 23:03 sati.