Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Triangle (2009)



Sve u svemu: 3,5 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Ekipa prijatelja odlazi na krstarenje sa svojom jahtom na Atlantski ocean gdje ih od mirnog putovanja odvaja neobično iznenadno nevrijeme koje ih prevaljuje jahtu. Nevrijeme koje se brzo maknulo rezultiralo je pojavom velikog putničkog broda na kojeg su se ukrcali kako bi potražili spas...ali umjesto spasa našli su nešto što nikad nisu mogli očekivati...



Volim misterije. Oduvijek sam bio zaljubljenik u Bermudski trokut, Zonu sumraka i ostala paranormalna područja diljem svijeta. Postoje mnoge teorije o svemu tome, ali o tome nećemo govoriti na ovom mjestu, google is your friend. Kako sam dosta upoznat sa ovom temom i ovakvom vrstom filmova, već neko vrijeme htio sam pogledati tajanstveni Triangle koji očito govori o slučaju Bermudskog trokuta, ali na jedan posve drugi način. Skupina ljudi koja završava u vrtlogu neobične oluje je, iako sam sada malo spoilerski raspoložen, sekundarna stvar ovog filma. Pravu temu i primarnu stvar ćete otkriti sami, uglavnom, nešto nevjerojatno i totalno neočekivano. E sad...odmah da vam napomenem da je film jako konfuzne naravi i da ćete se jako morati potruditi da u potpunosti shvatite o čemu je stvarno riječ, bez da provjeravate neke forume i odgovore na temeljna pitanja filma, a ta su: kako? zašto? čemu sve to? Triangle je jedan žešći mindfuck film.



Uz to što je mindfuck i jako spleten, toliko je i zabavan i atmosferičan. Zamislite tu situaciju - petoro prijatelja na brodu koji je doplovio iz davnih vremena pokušavaju pronaći spas i rješenje novonastalog problema, kojeg je svjesna samo glavna glumica, a to je Melissa George, simpatična i jako sposobna glumica koja je uvelike pridonijela atmosferi sa svojim paranoičnim, a kasnije vještim ponašanjem. Na početku film mi je bio dosta mlak, kasnije se radnja počela zakuhtavati, tu mi se film najviše svidio, i na kraju mi se opet nekako previše to sve razvodnilo. Daleko od toga da je film dosadan, ali ima par scena koje su previše oduljene pa tako stvaraju monotoniju koja se, na svu sreću, pojavljuje u rijetkim mahovima. Ne mogu reći ni da sam pretjerano zadovoljan ovim psihičkim utjecajem na gledatelja, mislim da su možda čak i malo pretjerali te da su mogli to puno zanimljive napraviti. Ali, što je tu je, mislim da je i ovako sasvim korektno i u granicama kvalitete.



Pogledati ili ne pogledati Triangle? Mišljenja sam da biste trebali, žešće će vas uvući u stolicu i uvodit vas u veliku konfuziju koja traje sat i pol vremena. Moglo se tu puno toga poboljšati, ali nema veze. Prilično sam zadovoljan viđenim i sa velikim čuđenjem sam završio gledanje filma. Je li to dobro ili loše, gledajte sami.

Post je objavljen 03.03.2011. u 23:45 sati.