Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing

FotoGerila Anastazije Vržina uz Rubikone i Angels of Blues



U subotu 26.2. smo novom klubu Avenue Bar (u sklopu sportsko rekreacijskog centra AvenueBALL na Slavonskoj aveniji 3 u Zagrebu) održali FotoGerilu, verziju foto-koncertnog projekta osmišljenog od fotografa Dejana Barića i mene, koji smo prvi puta održali 2009. u klubu Sax! uz koncert demo bendova (uključujući „4head“ od kojeg je pjevačica Ines Mlinarić-Red sada frontwoman rock benda Markiz) - no....

Ovogodišnja Fotogerila bila je konkretnije promoviranje kluba Avenue Bar za javnost i opremanje interijera mojim koncetnim fotkama u stalni postav a ne toliko FotoGerila 2.



Najavljena TV i radijska voditeljica Martina Validžić je na žalost u zadnji čas morala otkazati nastup radi gubitka glasa, ono stvarno je zvučala ....odnosno nije zvučala :) pa sam tako voditeljica postala ja uz pomoć domaćice Maje Kuljiš (nekadašnje LOTO cure Maje Vračarić) - znam da sam komentirala „Ovo je neplanirano i bit će sigurno jako spontano i smotano“ - smotano nije bilo, ali je bilo spontano i opušteno, tako barem vele ljudi.



Ugodan prostor Avenue Bara okupio je lijepi broj publike željne dobre zabave, glazbe, te dobrih fotografija, frndova i onih koje nismo znali. Među gostima bili su i članovi grupa Picksiebner, Fit i Malehookers, te nezaobilazni Dejan Barić iliti VisionThing. - koji je snimio zgodan filmić moje zezancije s mojoj drgom prijateljicom Danchi iz Menarta/ benda Angels of Blues:



U zabavnom programu smo izmijenjivali moje pričice o fotografiranju na koncertima, anegdote i predstavila sam osječkog karikaturista Ivana Sabolića koji je specijalno za tu priliku izradio karikaturu moje fotkee Lenny Kravitza,
tombola za publiku, te svirke rock benda Rubikon i specijalnih gošći večera novog benda gospel i blues orijentacije - Angels of Blues.




Rubikon je nastupio u dva seta, u koja je po prvi puta do sada uključio i zgodan broj covera uglavnom Azre s razlogom kako nam je rekao frontman-pjevač Crni: „Kao nikada sada je pravo vrijeme da se podsjetimo kako su Štulić & Co. imali viziju vremena koje je slijedilo i koje se sada događa“ osvrćući se na demonstracije u Splitu i Zagrebu. Rubikonove autorske pjesme nikad nisu imale jači dojam nego baš u ovom trenutku, a zadnji set uz više covera totalno je rasplesao publiku. Ako ne vjerujete a evo gledajte :)






Angels of Blues bile su posve suprotan glazbeni žanr Rubikonu i to je ispalo sjajno. Cure su akustično izvele i otpjevale tri pjesme, najupečatljivije „Amazing Grace“ i Bon Jovijevu „Living on a Prayer“ i postigle da im publika počne pljeskati usred pjesme. Ovo im je bio treći javni nastup i usprkos laganoj tremi, djevojke su se odlično snašle.






Za kraj malo planova s moje strane: jedna zajednička izložba s karikaturistom Ivanom Sabolićem najvjerojatnije u sklopu HGF-a pa onda na turneju po HR, jednu veliku samostalnu u sklopu ovogodišnjeg 2. SPFF međunarodnog filmskog festivala muzičkih dokumentarnih filmova Starigrad Paklenica, a sam odnedavno i u glasačkom tijelu Porina (to ja kao vjerujem da ćemo mi "sa strane" razbiti klanove u našoj glazbi...moš' mislit)
- možete očekivati uskoro neki novi projekt koji će križati fotografiju i nastupe novih bendova uživo.

No prva od mojih izložbi s potpuno novom postavom slika (OK, onih 5 najpopularniji očito mora sa mnom stalno) slijedi 18. ožujka u Regeneraciji Zabok. Dobrodošli u moj slikovni glazbeni svijet!

Ofarbane fotke by Slavica Rudec, monokromatske by Krešo Sibalić

Medijski su ovaj događaj pokrivali:





Post je objavljen 01.03.2011. u 12:44 sati.