Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA

BILJE

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bilje kao udruga od posebnog interesa za općinu Bilje prvi puta se spominje 1897 godine. Od tada pa do danas članovi DVD su aktivno sudjelovalo u svim aktivnostima protupožarne zaštite, kao i sprečavanju i otklanjanju posljedica elementarnih nepogoda i drugih negativnih događaja.
Image and video hosting by TinyPic
DVD-o Bilje broji 84 člana, od čega je 41 operativnog, 9 začasnih članova a 34 člana su djeca i mladež. Unutar postrojbe djeluju sedam školovanih vatrogasaca sa vatrogasnog učilišta.Postrojba DVD-a tijekom 2010. Godine izvršila je ukupno 34 intervencije. intervencija gašenja požara i tehničkih intervencija. Po vrstama intervencija kako slijedi:

Požarne intervencije 18, požarna intervencija gašenja požara na stambenim objektima 4 intervencije, požara dimnjaka i dimovodnih kanala 5 intervencija, požari otvorenog prostora 6 intervencija, intervencija gašenja požara kamare sijena i slame 1 intervencija, gašenje objekata dječjeg igrališta 1 intervencija i jedna intervencija izviđanja požara dimnjaka.

Tehničke intervencije 16, uklanjanje drveća sa prometnica 2 intervencije, probijanje prolaza ispod mostića za oborinsku vodu 1 intervencija, osvjetljavanje rad na učvršćivanju nasipa r. Karašice u Luču 3 intervencije i 10 intervencija crpljenja oborinske vode iz objekata i prostora u mjestu Bilje.DVD-o Bilje sa ostalim vatrogasnim Društvima Općine Bilje, dao je svoj doprinos u provođenju aktivnosti u pred žetvenom i žetvenom periodu. U nerečenim aktivnostima članovi DVD-a odradili su 66 smjena ili 528 sati rad.

Povodom dugogodišnjeg članstva i rada u društvu g. Stjepan Kovač Zapovjednik VZ Baranja dodjelio je spomenice za 50 godina rada Antun Klarić, Antriji Štriblu, Benediktu Peternai i Đurđici Veić, te za 30 godina članstva i rada u društvu Juraju Slivaru, Saši Bilandžiji i Damiru Posavec.
dvd bilje

Post je objavljen 27.02.2011. u 08:10 sati.