Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

RAT U CENTRU ZAGREBA

RAT U CENTRU ZAGREBA


Misle da su ljudi "crvi" koje treba zgaziti


Prema onome što su pokazale tv-kamere i onome što se je dogodilo na "barikadama" trga sv.Marka (gdje su prosvjednici se sukobili s policijom), te prosvjeda i branitelja na trgu Bana J. Jelačića i polupismen čovjek zna da pravni poredak države Hrvatske je ugrožen.



Bijeg politike u jalovu demagogiju - odbrojavanje je vremena


Mene podsjeća ovaj bijeg "paranojičnih ličnosti" predsjednika Ive Josipovića i premijerke Jadranke Kosor iz glavnog hrvatskog grada Zagreba, na bijeg rumunjsko-komunističkog diktatora Nikolae i Elene Čeušesku iz Temišvara u Trgovište. Od hrvatskog naroda, oni su se vješto krili, odnosno oni otišli su u Split na izložbu "maslinovog ulja".



Josipović i Kosorka su se maknuli iz Zagreba


Dok pobunjena masa u Zagrebu je uzvikivala: "Dolje, Jaca !", "dolje, vlada !", "u boj za narod svoj", "hoćemo kruha - ne želimo glad", itd. Da bi na svoju krhku ličnost navukao što veći oreol*, Josipović je pribjegao - vraćanju komunističkih obilježja. Prije nego što je preuzeo mjesto šefa države, u svojoj izbornoj kampanji, on se je pozivao na "pravdu i pravednost", a čim je postao predsjednik počeo je posjećivati partizanska groblja...Dok za velika "živa groblja" nezaposlenih uopće se nije zanimao.



Obračun s inteligencijom putem policijske sile


Razvoj tragičnih događanja (danas) u subotu 26. veljače 2011., u Zagrebu - Hrvatskoj, pokazalo se je da "klan Josipović-Kosor" oslanjaju se na policiju. A neki mediji čak su se usudili prosvjednike nazvati "izgrednici i huligani", koji su napravili nerede... Hrvatska privreda kao i životni standard boluje od iste bolesti.. Ta bolest liječi se "policijskim pendrecima" i represijom...



Siromašni život u bogatoj zemlji


Pitam se - otkuda takva neograničena vlast, da ta politička diktatura i despocija - drži jedan tradicionalni i civilizacijski narod i zemlju kao što je Hrvatska. Sada je sasvim jasno što radi predsjednik države i premijerka vlade. Hrvatska je na raskršću,a ovaj otpor je dugo tinjao. Ignoriranje problema dovelo je do ovakvih zbivanja.



Gdje su bili danas svi sindikati i udruge?


Za veliku korupciju u sindikatima i udrugama godinama se je znalo. Dok branitelji su u 13,00 sati prosvjedovali, 17-tak udruga proizašlih iz "Domovinskog rata" u isto vrijeme, tj. njihovi predstavnici bili su na sastanku u Zagrebu. Oni su se ogradili od braniteljskog skupa koji se je održavao na trgu Bana J. Jelačića. Što je dokaz da u Hrvatskoj su branitelji podijeljeni, jedni su od HDZ-a, drugi su od SDP-a, treći su nezavisni...itd.



Tiranija je navika, koja se pretvorila u potrebu


Zašto se novinari stavljaju na stranu neradničke vlasti, a mnogim građanima su uzeta ljudska prava i građanske slobode. Za traženje svojih prava građani dobivaju "pendrek po leđima" i baca ih se i gazi po zemlji... Dobivaju batine...Na ovu temu nema žestokih političkih emisija i rasprava. Na kraju htio bih zaključiti - šef države po profesiji je dirigent i muzičar, a premijerka je po profesiji novinarka - sidrenje je to "(b)arke" izvan luke.



Podsjećam ovdje da ovih dana se je napunilo 13 godina (20. veljače 1998. - 20. veljače 2011. godine.), od velikih demonstracija u Zagrebu, kada je narod htio izraziti svoje nezadovoljstvo - taj prosvjed je ugušen u krvi. Prosvjed nije dozvoljen na trgu Bana Jelačića. Tada je ondašnji ministar Ivan Penić (HDZ) na vlastiti narod ispeljao blindirana vozila i 20.000 uniformiranih policajaca u zaštitnim odijelima.



U Bjelovaru, 26. veljače 2011. godine



Predsjednik udruge "ŠTIT"

BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr

095/814-82-90

brankostojkovic152@yahoo.com



Post je objavljen 26.02.2011. u 21:38 sati.