Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pinkallstar

Marketing

Yoga.

Ove godine (akademske, školeske, ne kalendarske) sam se prvi puta susrela poprave s yogom. Naime, prema pravilima faxa, moramo odraditi 4 semestra tjelesnog, pa sam si ja , od brojinih ponuđenih aktivnosti, izabrala yogu. Sportovi s loptom odmah su otpali jer, naime, nisam baš najspretnija kad je sport u pitanju, a nisam htjela niti ništa prenaporno (tipa aerobik-za njega sam čula da umreš tamo), pa je odluka pala na yogu. Nisam baš znala što točno očekivati, ali sam se ugodno iznenadila. Bilo je bolje od očekivanog. Naučili smo pravilno disati , vježbe disanja i opuštanja (samo što se ja tamo ne mogu gotovo nikako fokusirati na pravilno disanje pošto se u dvorani kraj nas u isto vrijeme održava stolni tenis), al dobro. I ona muzika (tj zvukovi prirode) baš lijepo opuste. Nakon prvog sata,boljeli su me mišići za koje nisam ni znala da postoje haha. Nisam previše istraživala niti mi se čini da je instruktor rekao koju vrstu yoge radimo ,no čini mi se da je to mix :D. Nama paše, njemu paše. Svi sretni, Osim kad moramo jednu vježbu od 20 položaja ponoviti 20 puta. Onda nismo sretni, onda svi radimo preko volje jer nam je to dosadno.

I očekivala sam neke extra komplicirane vježbe poput onih koje vidimo u filmovima da ženska radi ždrala itd.. No, yoga se ne sastoji samo od takvih vježbi; baš suprotno, ima elemenata za koje nikad ne bih rekla da su sastavni dio yoge. Evo, najjednostavniji primjer je- ona vježba bicikl. Kada ležimo na leđima i "mlatimo" nogama kao da vozimo bicikl.

Suma sumaru, lajkam yogu i nastavljam s njom idući semestar.

Moj savjet je-probajte, nećete požaliti.
Ako vam je nedospuno ili si ne možete priušiti satove yoge, na you tubeu ima gro videa s tim. Prakticirala sam ju i uz pomoć you tubea, ne razlikuje se puno od onoga što radimo na satu.


Post je objavljen 21.02.2011. u 00:31 sati.