Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lingua

Marketing

pfff

Prema podacima ESAC projekta (European Surveillance of Antimicrobial Consumption) Hrvatska se po izvanbolničkoj potrošnji antibiotika nalazi na osmom mjestu od 25 europskih zemlja. Više od Hrvatske, u kojoj na 1000 stanovnika antibiotike koristi oko 20,53 pacijenta, troše Grčka, Francuska, Luksemburg, Portugal, Slovačka, Italija i Belgija, a manje među ostalim Poljska, Irska, Island, Izrael, Slovenija. Najmanje antibiotika troše skandinavske zemlje te Njemačka, Austrija i Velika Britanija. No, na samom začelju, sa samo devet pacijenata na 1000 stanovnika koji se liječe antibioticima je Nizozemska, što nikako ne znači da su njezini građani manje bolesni ili da možda više umiru zbog manje uporabe antibiotika.

Malo cudan pocetak posta :) Nakon dugog vremena. No, evo , to je jos jedan iz primjer zemlje u kojoj zivim, reformatorske, stedljive..
Na brzaka : Pikula je, prema zadnjoj kontroli od prije par dana, OK !!! Narastao je u 4 mjeseca 2 cm, sto se mozda vama ne cini puno, ali nama je to kao da je postao Gulliver :) Doktorica je njegovih 600 grama dobivenih u ta 4 mjeseca, progledala kroz prste, jer on RAAASTEEEE :0). Kaze ona: ako ste vi sa time zadovoljni, onda sam i ja. Vidimo se u 11. mjesecu. Sto opet vama ne govori puno, ali nama je to veliki, dobar znak da ona ne smatra cesce posjete onkologiji vise potrebnima. Bunim li se ja to u hrvatskoj gramatici ??? Nije vazno.
Pikulina je isto OK. Lajava kao i uvijek. Prznica i piljarica :) U nju je zaljubljeno pola razreda, a ona tako to i vraca..tako da je i ona u pola razreda zaljubljena. Druga polovica su cure. :)
Jos uvijek vodimo ratove sa skolom. Nevjerojatno, eto, nova odluka je da djeca imaju tjelesni odgoj u parku. Ono, friski zrak, svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje itd...Ali, ovdje je friski zrak uistinu "friski"tj. nekih 7-8 stupnjeva, a oni djecicu, ko ovcice, natjeraju u sportskoj odjeci, znaci hlacice, dokoljenkice i majcice, na tjelesni na zrak. Kojeg vidis kad izdises u obliku tople pare iz tvojih plucica. I tako djecica, trepereci, cvokocuci, brrr-juci skakucu po parku, dok njihova uciteljica-gimnasticarka, stoji zabundana u trenirku s dugim rukavima i nogavicama, debele carape, i sal !!!! U ruci drzeci kantu sa toplom kavom, ona naredi djeci da sjednu na zemlju. Neki se neckaju, hladno, guza protestira, ali ona zapovjednim glasom utisa prosvjednike !! Svi posjedase. Na nas upit/protest/i u konacnici nevjerica i bijes, slijezu s ramenima i govore da djeci nije zima i da se mrlje od trave na koljenima, sportskim gacicama i dresovima lako peru ??? Ljutimo se i na ucitelje koji uporno, tijekom pola sata igre , djecu salju na to igranje u dvoristu iako pada kisa. Potpuno mokri, kosa se cijedi...a nije to nista, kazu velebni ucitelji, neka se djeca uce da zive u mokroj zemlji....to je valjda islo nas koji nismo iz te mokre zemlje i volimo imat kisobran kada pada. Bilo sto. Ne daj Boze da djeca stanu pod nadstresnicu...moraju se igrat, pa makar po cijenu upale pluca. Pod nadstresnicom i ovao i onako nema mjesta, jer tamo stoji plejada uciteljica sa kantama tople kave u rukama..cavrljajuc.

Biser dana !! Pikulina tati: "Tata, ovo sto radis nije plesanje, to je odrzavanje ravnoteze !!! :)

Puno pusa svima, oprostite na dugom nejavljanju !! Mama iz Amsterdama !!!

Post je objavljen 25.05.2011. u 19:19 sati.