Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euklid

Marketing

Udruženi rad

1978.

Krleža je još bio među nama.
Zvečka je bila živa.
Tenžera je bio živ.
Novi val je bio novorođenče.
Polet je bio na ulicama.

Pričalo se da postoje fotokopirni aparati.
I videoteke.
I da će postojati i roboti i kibernetika.
Ni vizionari nisu predviđali da će se jednom u dućanima i kioscima prodavati voda.
Ante Marković nije ni slutio da će postati premijer.
Zdravko Mamić je maturirao
Zdravko Tomac je raščistio s religijom.
Istarska malvazija je bila dno dna.
Stevo Karapandža i Oliver Mlakar su propagirali Vegetu.
101 nije postojao ni u planovima.
Od zapada prema istoku se vozilo ulicama 8. Maja i Socijalističke revolucije.
PMF je bio dio "Plješivice" (ili obratno).
Pokret nesvrstanih je zapao u krizu.
Ćiro i Sudac i Braco još nisu ni čuli da postoje karizmatici.
Djeca su se na livadama igrala lopte.
Gimnazije su bile obrazovni centri …

A fakulteti su se ustrojili kao SOUR-i, OUR-i i OOUR-i. Tako su odredili drug Edvard Kardelj i izvršitelji. Pa je i PMF postao OUR. Te su se ustrojili OOUR Prirodoslovni odjeli i OUR Matematički odjel. Točno i precizno prema ZUR-u.
Sad vi mislite da se tu moglo nešto kao izvrdavat. Jok. Bilo je: veži konja gdje ti gazda kaže. Te smo studente i sebe same uzdizali u udruženom radu, baš kao u nekom Kunderinom romanu.

U međuvremenu, dogodilo se nekoliko omanjih promjena. Onako, za otprilike puni krug. Nesvrstani su opet u krizi, Zdravko Tomac je opet rasčistio s religijom, 101 ne postoji, opet se govori o prodaji hrvatskih voda; jedino polet više nije na ulicama.

ZG Holding, podružnica Zagrebački velesajam tu je beskompromisan. Nema oklijevanja, danas se mora brzo misliti i proaktivno djelovati, pa će i oni natrag u retro. Uostalom, kako sami ponosno kažu na svojoj web stranici, "odlukom stručne poslovne javnosti Zagrebački velesajam ponio je 2008. laskavu titulu hrvatskog Superbranda".
Danas smo na službenu adresu na poslu dobili prekrasnu pozivnicu za još jedan sajam na Zagrebačkom velesajmu. Pa si je pogledajte.

Photobucket

Dragi Holdinže,

Evo ti drugi put pišem makar ni sad nemam nade da će te to kosnuti. Ti imaš puno posla i puno podružnica. Znam da ne stigneš pročitati niti sve što one pišu, a kamoli ovo. Ipak, sugrađani smo i gajim neke osjećaje prema tebi. Pa te molim da se ne blamiraš i da ne sramotiš nas, svoje mušterije i sponzore. Molim te, a i za tvoj imidž bi pomoglo, vjerujem, da preneseš nekom u podružnicu Zagrebački velesajam da OUR-i više ne postoje.

PS
Holdinže, nemaš pojma koliko je u današnje doba suptilna i subverzivna tvoja adresa sa spomenom OOUR-a Matematički odjel.



Post je objavljen 18.02.2011. u 22:19 sati.