Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASNA VJEŽBA „SAJMIŠTE 2011“ :

PISAROVINA
Piše: Tomislav Stepić

Vježba vatrogasnih društava VZO Pisarovina pod nazivom „Sajmište 2011.“ održala se 10.veljače 2011 godine na prostorima sajmišta u Pisarovini sa početkom u 17.00 h. U vježbi koja je planirana kao završni rad novo obrazovanim dočasnicima sudjelovalo je 30 vatrogasaca iz 6 matičnih društava sa 5 vozila (3 NV,1 AC,1 zapovjedno). Vježba je podjeljena u tri dijela kronološkim redoslijedom:

Image and video hosting by TinyPic

1. dio- Tehnička intervencija oslobađanja priklještene osobe iz auta prilikom slijetanja u kanal. Vježbu su izvele dvije grupe po 8 vatrogasaca sa 2 vozila (NV DVD Donja Kupčina i Zapovjedno DVD Pisarovina). Zadatak prve grupe je bilo oslobađanje unesrećenog vozača iz vozila odmicanjem volana i upravljačkih papučica,a druge grupe oslobađanje unesrećene osobe sa stražnjeg sjedišta vozila.
2. dio-Spašavanje unesrećenog sa visina tehnikom preklapanja ljestava. Vježbu je izvela grupa od 5 vatrogasaca.
3. dio-Požar kuće u bivšem prognaničkom naselju. Sudjelovanje svih vatrogasaca i vozila.

Zadatak: postavljanje rasvjete,izviđanje,postavljanje zaštitnog voda, pretraživanje za unesrećenima u objektu,gašenje unutarnjom i vanjskom navalom, štićenje susjednog objekta,gašenje opožarenog objekta pjenom.Glavni cilj ove vježbe bio je samostalno vođenje intervencija novih dočasnika od same dojave do završetka vježbe te djelovanje vatrogasnih postrojbi zajednice prilikom noćnih intervencija. Analizom vježbe vatrogasnog instruktora DUZS-a,Zapovjednika i dozapovjednika (koji su i osmislili vježbu) ukazano je na pozitivne i negativne postupke u svrhu edukacije te je sama vježba ocijenjena uspješnom.


Post je objavljen 16.02.2011. u 18:48 sati.