Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

FRANE POKAZAO IVI JOSIPOVIĆU SNIMKE KOJE SU DOKAZ U ISTRAZI

ZAGREB

Frane je sa sobom donio fotografije i snimke o toplinskom stanju na Kornatu, koje je pokazao predsjedniku. Snimke dokazuju da nije bio eruptivan požar, kaže Frane.

Image and video hosting by TinyPic

Predsjednik Ivo Josipović primio je u 12.30 sati u svom uredu jedinog preživjelog vatrogasca kornatske tragedije, Franu Lučića i njegove roditelje. Razgovarali su o kobnom 30. kolovozu 2007. godine, kada je u akciji gašenja požara na Kornatu poginulo 12 vatrogasaca. Na razgovor je Frane Lučić došao "kako bi zatražio pomoć da bi se utvrdila istina".

- Nema ni jednog razloga da se istina skriva ili da se ne bi ustvrdila istraga svim onim sredstvima koja jesu dostupna pravnoj državi. Postupak je u tijeku i uvjeren sam da će pravosudna tijela otkriti istinu i po potrebi kazniti krivca - rekao je predsjednik Josipović.

- Po meni, to nije bio eruptivni požar - rekao je Frane koji je sa sobom donio fotografije i snimke koje je pokazao predsjedniku.
- Riječ je o materijalu koji je otprije bio poznat, naravno da ću to proslijediti DORH-u. Radi se o određenim snimkama koje ukazuju na toplinsko stanje na terenu i ono što se moguće događalo u vrijeme kada se nesreća dogodila - rekao je Josipović.
24 sata

Post je objavljen 15.02.2011. u 16:10 sati.