Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

SASTANAK SA OVOGODIŠNJIM SLAVLJENICIMA TE PREDSTAVLJANJE NOVOG VATROGASNOG VOZILA ROSENBAUER NEW AT

STUPNIK
Piše: Damir Marenić

Danas je Stupnik ugostio predstavnike Zajednica gradova, općina te DVD-a pod nadležnošću VZZŽ-a koji ove gone slave svoje obljetnice . Uvodnu riječ dao je županijski zapovjednik Josip Novosel te predočio dnevni red među kojima su se našle teme poput naputka HVZ-a o održavanju obljetnica, termini održavanja obljetnica te vatrogasna odlikovanja i priznanja putem „Vatrogasne mreže“.

Pierce CAFS. Pierce CAFS.

Image and video hosting by TinyPic

Predsjednik VZZŽ-a Stjepan Ptiček osvrnuo se na nedostatke u održavanju samih obljetnica između ostalog izdvajamo da protokol ne treba trajati cijeli dan, „Rastezanjem protokola radimo kontraefekt kod samih sudionika i njihovih gostiju“ , naglašava Ptiček te dodaje „Ljudima treba biti ugodno i da se što više druže a ne obrnuto“.Također treba pripaziti na satnicu, doček gostiju ne smije dugo trajati, pokazna vježba mora biti atraktivna, nedopustivo je da vatrogasci dolaze nepropisno odjeveni, jednostavno to treba biti promocija vatrogastva a ne izazivanje podsmijeha. Ukoliko se to nije u stanju održati bolje da ga nema.

Nadalje treba pripaziti da nema previše praznog hoda u samoj organizaciji, svečana sjednica ne smije biti preduga nego kratka i konstruktivna, kod dodjele priznanja obrazložiti zašto je netko dobitnik vatrogasnog odličja. Najgore što nam se može dogoditi je masovna podjela priznanja i odličja jer time gubi na smislu.

Nakon toga određeni su termini obljetnica onih društava i zajednica koje su već to odlučile na svojim sastancima. Tako je ove godine predviđeno 37 obljetnica u vatrogasnoj zajednici zagrebačke županije što nije mala brojka i koje treba svrstati u kalendar događanja . Za sada najviše obljetnica predviđeno je za mjesec lipanj. VZZŽ svojim pravilnikom o financiranju obljetnica također će nastojati da pripomogne u samoj organizaciji obljetnica ali naglasak jestavljen na zajednice kao nositelje te lokalnu samoupravu.

Što se tiče prijedloga za dodjelu vatrogasnih odličja i priznanja naputak HVZ-a je da se to uradi putem aplikacije „Vatrogasne mreže“. Naime zajednice i društva dužne su preko svojih operatera unijeti podatke o članovima društava i zajednica u „Vatrogasnu mrežu“ kako bi se ubuduće mogao pratiti rad pojedinca ,društva odnosno zajednice.

Image and video hosting by TinyPic

Nakon sastanka upriličena je prezentacija vatrogasnog vozila "Rosenbauer AT New" iz programa Mi Stara koju je prezentirao g. Mario Starčić. U sklopu prezentacije novog vozila održala se dodatna prezentacija Rosenbauerovog vatrogasnog programa.



Post je objavljen 15.02.2011. u 09:45 sati.