Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/zelenioddarka

Marketing

ZELENA LISTA PROTIV ZAKONA O VODAMA

ZAUSTAVITE RASPRODAJU HRVATSKIH VODA!
(otvoreno pismo saborskim zastupnicima)

Uoči donošenja izmjena Zakona o vodama kojima bi se Hrvatske vode iz javne ustanove pretvorile u trgovačko društvo, apeliramo na zastupnike u Hrvatskom saboru svih boja da imaju na umu sljedeće:
Voda je osnovni element života svakog bića na našem planetu.
Voda predstavlja osnovno pravo svakog čovjeka jer je uvijet njegova života.
Voda je opće društveno bogatstvo bilo koje zemlje pa tako i Hrvatske.
Zbog ta 3 osnovna razloga Hrvatske vode koje gospodare svim izvorima, vodnim tokovima i vodnim građevimnama u Hrvatskoj, moraju ostati zajedničko vlasništvo svih stanovnika Hrvatske i ne smiju se pretvarati u trgovačko društvo.
Kao što samo ime kaže trgovačko društvo se tako zove zato jer se bavi trgovinom.
Čime će to Hrvatske vode trgovati ako ne VODOM?
Upućujemo ovaj apel zato jer postoje jasne indicije da je Vlada započela proces rasprodaje (trgovine) vodom.
Hrvatske vode su još 08.12.2010. donijele odluku o prodaju 15% dionica Vodoprivrednih poduzeća u svom vlasništvu. (vidi oglas – NN/Urbroj: 374-1-7-10-1 od 14. XII. 2010. (1601)).
Ministar Jandroković je u svom nedavnom posjetu SAD-u, benevolentno ponudio američkim investitorima ulaganja u „upravljanje vodama“ (water management).
Sad još samo Sabor treba izglasati te izmjene i pretvoriti Hrvatske vode u trgovačko društvo – i dalje će sve biti legalno i po zakonu kao i uvijek dosada.
Samo, ovaj put nije u pitanju rasprodaja neke tamo „pamućne industrije“, „brodogradilišta“ ili „autoceste“ već je na kocki budućnost stanovnika Hrvatske, jer bez vode oni neće bit samo siromašni već neće moći uopće živjeti.
U današnje doba, kad uznapredovale klimatske promjene uzimaju svoj danak na svakom koraku naše planete, ne biti svjestan strateške važnost vode u bliskoj budućnosti, govori o potpunoj nekompetentnosti koja graniči s kriminalnim namjerama pojedinaca koji trenutno obnašaju vlast.


Post je objavljen 13.02.2011. u 11:20 sati.