Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turopolje-mjesto

Marketing

POČELI RADOVI U RADNOJ ZONI !

POGLEDAJTE VIDEO PRILOG-TV GORICA

Bageri su zaorali na dijelu Falotove ulice, ispred tvrtke Gorica staklo, gdje počinje izgradnja nove prometnice koja će oživjeti radnu zonu Rakitovec i u Turopolje dovesti investitore. Cesta duga 400, a široka 18 metara povezat će ovaj dio zone sa županijskom cestom, odnosno spojiti naselja Rakitovec i Turopolje. Upravo u ovom trokutu, od ova dva naselja do glavne državne ceste Zagreb – Sisak raste Radna zona Rakitovec.

Prometnice, kanalizacija...
-Kroz samu zonu prolazi i oko 1300 metara oborinske kanalizacije, što je za početak i više nego dovoljno, tim više što su već stvoreni i drugi preduvjeti, poput elektrifikacije. Naš je sljedeći korak pozivanje investitora koji će moći koristiti svu dokumentaciju za otvaranje proizvodnih pogona. A to je ono što nas zanima- rekao je na otvorenju radova gradonačelnik Barišić.
Radove, za koje je rok 70 dana, izvodi gorički Komunalac. -Počeli smo sa oborinskom kanalizacijom, a onda gradimo cestu kojoj će kolnici biti široki po 3,5 metra. Sa svake strane su pješačke staze široke po 2,5 metra i naravno zelena površina, kako bismo uskoro imali jednu potpuno modernu cestu – rekao je direktor Komunalca, Josip Kolarec. Izgradnju prometnice pratit će i izgradnja kanalizacije, vodovoda i fekalne odvodnje, a radovi počinju označavanjem trase i postojećih podzemnih instalacija, te rušenjem i uklanjanjem postojećih kolnika. Na mjestu ispusta oborinskog kanala u otvoreni kanal u Rakitovcu izgradit će se ispusna građevina.

Radne zone život znače
Prva zona u Velikoj Gorici omogućit će, prije svega, razvoj Turopolja i Rakitovca, ali i cijeloga Grada, pogotovo kada se otvore radovi na još dva gorička područja, u Kušancu i Vukovinskom polju. U ovo vrijeme krize, jedino nas gospodarstvo može pokrenuti, jer novi investitori znače nova radna mjesta. Stoga su radne i gospodarske zone toliko važne za život svakoga grada. -Preduvjet za otvaranje ove radne zone, koju smo obećali u predizbornoj kampanji, bilo je zemljište. Njega nam je, kao što znate, darovala Vlada Republike Hrvatske, a darovni ugovor s premijerkom Jadrankom Kosor potpisali smo upravo u Velikoj Gorici. Nakon toga uslijedile su sve ostale pripremne radnje, dokumentacija i, evo, konačno počinju i sami radovi na infrastrukturi, bez koje nije moguće razvijati zonu – istaknuo je gradonačelnik Barišić i pozvao investitore na dolazak u Veliku Goricu.



Post je objavljen 04.02.2011. u 12:13 sati.