Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fletlajn

Marketing

Konačno iskren životopis

Ovaj tekst nisam napisao ja, ali me tako nasmijao da sam ga jednostavno morao podijeliti s vama :D. Ako se autor javi i zamjeri objavljivanje, ja ću tekst maknuti, np :)


Potpuno nespreman za rad pod pritiskom, kao i prekovremeni rad, osim ako nije debelo plaćen. Iskreno me zaboli za ciljeve vaše kompanije ako plaćom ne mogu pokriti, sve tekuće troškove, plus, da mi ostane za malo garderobe, knjiga, putovanja, izlaske, sport i provod.

Funkcioniram po principu, koliko para toliko muzike. Također, me savršeno ne zanima, što ste u problemima, i očekujem, da sve vaše zakonom predviđene obaveze, izvršite na vrijeme, kao i da poštujete sve praznike i godišnji odmor. Sva je prilika, da ću vas napustiti čim nađem nešto malo bolje.

Komunikativan s pristojnim i ljubaznim svijetom, za drkadžije imam kratak fitilj.

Psujem na nekoliko svjetskih jezika, al ozbiljnu prepisku i razgovor vodim samo na hrvatskom i engleskom, i ne preseravajte se s multinacionalnim korporativnim tripom, jer vam je i to previše.
Studirao sam 100 godina, ali smatram da je uspjeh što sam uopće završio bilo šta u ovoj zemlji, ovakvoj kakva je. Usavršavam se stalno i bez vas, jer sam radoznao i mislim da život ima smisla.
i bez umiranja na poslu.

Reagiram samo na pozitivnu stimulaciju. Ne gušite me sa testiranjima i timbilding budalaštinama. Ako se već preseravate s tim zapadnjačkim forama, onda ponudite i zapadnjačku plaću i uvjete rada. To što ste pohađali dva, tri seminara, ne čini vas obrazovanom osobom.

Šta ne znam, naučit ću, nisam debil.

I da, postoje stvari koje bih u životu radio iz čistog entuzijazma, ali žalim što Vas moram obavijestiti, da to nije posao koji Vi nudite.

Post je objavljen 04.02.2011. u 10:56 sati.