Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kosarkas10

Marketing

Četvrti pogodak komaraca u "sridu"!

DARDA - Odradili su košarkaši Vrijednosnica OS Darda siječanj za pamćanje. Prvi mjesec u godini donio im je četiri prvenstvene utakmice i četiri pobjede, od kojih je najteže izborena upravo posljednja. U sklopu 13. kola, u Baranju je stigao sinjski Alkar, najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva, koji je tu ulogu opravdao i u Dardi. Teško su domaćini ostvarili zasluženi trijumf, nakon iscrpljujućih 40 minuta u kojim je bilo uspona i padova.
- Ovo nam je bila najteža utakmica do sada. Alkar nije imao imperativ, ali bio je iznimno tvrd orah. Stoga nije čudno da smo u završnici pali sa snagom, jer je zaista bila iscrpljujuća borba. Najvažnije je da smo nastavili niz, rekao je kapetan Zvonimi Ridl, vidljivo iscrpljen nakon žestokih 40 minuta.
Prvi uspon domaćina uslijedio je od 6. minute kada je od zaostatka 9:14, momčad Dejana Srzića serijom 12:0 preokrenula rezultat u svoju korist. Ušli su “brokeri” dosta nervozno u susret, stoga im je trebalo vremena za hvatanje željenog ritma. U uvodnom dijelu, Sinjane je držao raspoloženi Ivica Radić, njegovih 12 poena u prvih 10 minuta ipak su poništili Ivan Krolo (10) i Zvonimir Ridl (8), a pet poena dodao je i mladi Mateo Rakitić. Druga dionica repriza prve, uvod Sinjanina, a druga polovica domaćina, koji tricom Ivana Bakovića stvara lijepu prednost za odmor (50:40). Problem je bio samo treća osobna pogreške Krole, koju je nepotrebno zaradio 16 sekudni prije kraja poluvremena.
U 22. minuti, Vrijednosnice su imale najveću prednost (54:42), koja nije dugo potrajala. Alkar je s osam pogodaka u nizu vratio neizvjesnost, a treba reći da je tome pridonijela i sudačka trojka, koja je s dosta pogrešnih procjena pridonijela nervozi (opravdanoj) u domaćim redovima, koju je Ridl u 24. minuti platio i tehničkom pogreškom.
Gosti su držali priključak, koji su izgubili sredinom posljednje četvrtine. U 34. minuti bilo je 72:61, a nekoliko sekundi prije toga zbog pet “penala” Alkar je ostao bez playa Josipa Blajića. Činilo se gotova stvar, ali nisu se gosti predavali, iako su imali očajnu realizaciju (trica 1-8, 3-7 za dva). Nije baš “curilo” ni domaćinu, ali da ne bude preokreta pobrinuo se Krolo, koji je s tri blokade u završnici (ukupno pet) ubio suparniku svaku nadu.
Nova pobjeda učvrstila je tako Darđane u sredini tablice. O ostanku se sve manje razmišlja, serija uspjeha daje nadu ni da Liga prvaka nije više sanak pusti.








Post je objavljen 31.01.2011. u 14:52 sati.