Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1000mora-daleko

Marketing

Guess who is back? Neca aus dem All. xD

Da, da, Da, da, 1000mora-daleko.blog.hr, poznatiji jos kao moj blog i vasa omiljana Tokio Hotel stranica, is back xD
Povodom toga sam vam snimio pozdravni video.



Kako mi JuTjub uvek sjebe zvuk ostavljavam vam dole translejsn za slucaj da ne razumete. xD

Guess who is back? A nije Eminem xD
To je 1000mora-daleko.blog.hr, vasa omiljena stranica na Netu sto se tice Tokio Hotela... i nakon Fejsbuka, ali necemo sad o tome.
Bla bla... xD

Ne znam zasto i postavljam ovaj video, retardiran je i prilicno naduvan sam ga snimao. xD Bilo mi je jako dosadno pred polazak na faks i onda sam seo to da snimim. Tacnije, samo sam ukljucio kameru bez napisanog teksta i snimio to. Od sada cu smisljati sta govorim kako ne bih rekao neku glupost tipa A nije Eminem. Nemam pojma odakle mi to. xD I sledeci put bi trebalo da naucim gde mi se kamera nalazi jer sve vreme pokusavam da gledam u nju i onda izvrljavim oci. Ne, nisam inace vrljav. xD Pitam se zasto uopste ovo objavljujem? xD
Baj d vej, ovi retardirani pokreti rukama su zeznacija. Inace ne masem tako. xD

Kao sto znate, pred odlazak na fakultet sam odlucio da prestanem sa pisanjem, ali trenutno mislim da sam u stanju da postignem oboje. Naravno, postovi vise nece biti cesti kao ranije, ali bice ih. Uvek mozete proveriti ima li novog posta, a ja cu javiti i na Fejsu kad napisem nesto novo u roku od 2 dana. Ziveo Fejs! xD A ako hocete mogu vam slati obavestenja o novim postovima na mail, samo mi u komentarima ostavite vasu mail adresu.

Totalno sam navucen na pisanje, ovaj blog sam vodio bez prestanka 2 godine, na Fejsu sam imao 2 kolumne ( jednu u vidu mog dnevnika, a drugu o svim (para)normalnim pojavama sa Fejsa ), a pored toga sam vodio duzi ili kraci period jos nekoliko blogova, od kojih je jedini veci uspeh imao onaj o Lady Gagi. Medjutim, jedina stvar koja me je totalno ispunjavala i koja je uvek imala sjajnu povratnu reakciju je upravo ovaj blog i zato je ponovo tu.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Kada se osvrnem na to sta se u ovih par meseci koliko nisam vodio blog desavalo u zivotu benda i nema puno toga da se isprica ( na vasu i moju srecu xD ), ali desila je jedna stvar, koju mozemo okarakterisati kao najznacajniju u njihovoj dosadasnjoj karijeri.

Tokio Hotel je odseo u jednom hotelu u Tokiju. xD Kakva igra recima. xD

Momci su konacno posetili Japan, tu daleku zemlju koja ih je jos kao 13-godisnje klince inspirisala da promene naziv benda iz Devilish u ono ime po kome ce ih upamtiti ceo svet. Ne mogu vam opisati koliko mi je drago sto vise necu morati da slusam voditelje koji se izbezume svaki put kada cuju da nikada nisu bili u Tokiju. xD Pretpostavljam da tu malu radost delite sa mnom.

Slike sa novog albuma "Dark side of the Sun" o kome će više biti reči u sledećem postu.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Obecao sam jos na pocetku da ovaj post nece biti dug, jer je ovo samo provera da li se i dalje citamo. Da ne pisem dzaba epove ovde, a da se blog counter ne pomeri ( Mada od kada sam objavio da novi post u roku od 10-ak dana se pomerio za citavu 1000 ). Ocekujem da se ona druga cifra po redu ( koja broji hiljade ) pomeri za jedan, a onda se cujemo ponovo. xD Ne bi bilo zgoreg i da ostavite koji komentar, cisto da ne bude prazno dole. Znam da vam je mrsko to da pisete, ali eto MOLIM VAS!!!! xD Salim se, naravno.

Za kraj vam ostavljam prevod pesme "Madschen aus dem All". Ova pesma je snimljena jos davne 2003. godine
( otkad vecina 13-godisnjih fanova njih "slusa" jer su ih nekim cudom tada nasli na netu xD E, sta bi tek oni rekli da sam ja u tom periodu bio u nekom grmlju na Barbadosu sa Rihannom, P.S. Ne, nisam je tukao, ali je vike svakako bilo xD ).
Kao sto rekoh, pesma je snimljena 2003. godine u vreme kada su snimali prvi CD Schrei. Ova pesma me je totalno vratila u taj period. Taj Billov deciji glasic i tacno ta vrsta muzike koju su pravili. Predobro. Ne znam koliko je vas gledalo DVD Leb die Sekunde, koji je izasao 2005. godine, ali ako niste pustite na ovom snimku deo od 4:31 do 4:45




Da ne sviram dalje, evo vam prevod pesme i neka kratka analiza. U sledecem postu cu se malo vise pozabaviti onim sto je bilo u periodu kada nisam pisao i prevodom druge nove pesme koja se nasla na njihovoj kompilaciji najvecih hitova.




Devojka iz svemira

Kada god sam lose raspolozen
ja napisem pismo
mojoj devojci iz svemira.
Onda mi ona posalje natrag zvezdu
na kojoj pise
“Ako hoces dodji kod mene”

Predivna devojko iz svemira,
ti i ja supersonicnom brzinom
u NLO-u letimo kroz noc.
Predivna devojko iz svemira,
ti i ja smo u slobodnom padu
i padamo na Veneru, gde se i budimo.

Dodji i ostavimo sve iza nas.
Odletimo kroz vreme u neku sledecu galaksiju.
Mi zelimo Sunce, ali ne zelimo sistem.
I ne zelimo garanciju, samo nasu fantaziju.

Letimo na Mars, jer nam je Zemlja preblizu.

Bill peva o svojoj zamisljenoj ljubavi. Ona zivi negde daleko u svemiru, jer na ovoj planeti ne postoji savrsena za njega. ( Nije tad jos video Cher Lloyd, pa mu se ovo oprasta xD ). Kada god nije njegov dan i kada mu se cini kao da sve ide u pogresnom smeru, on se osami i razmislja o njoj i to ga uvek oraspolozi. Zamislja kako sa njom leti po svemiru poput NLO-a. Bill u pesmi otpeva UFO sto je skracenica za Unidentified Flying Object, ali mi cesce koristimo NLO, sto je u prevodu isto Neidentifikovani Leteci Objekat. U refrenu kaze da je ona sa Venere, a potom spominje i Mars. To me je odmah podsetilo na onu knjigu koja je i bila popularna nekad u tom periodu 2003. godine "Devojcice su sa Venere, decaci su sa Marsa". xD
Odakle je onda Bill? xD Losa sala, a? xD

Jako mi se dopada recenica "Zelimo Sunce, ali ne i sistem." Pomalo je cudno kada se prevede na srpski, ali je smisao da zeli Sunce, ali ne i Suncev sistem. Ne zeli nikakvu vrstu sistema, jer sistem predstavlja nesto sto je uredjeno po pravilima, a on ne zeli tako da zivi. On zeli da bude nesputan i slobodan.

Dosta sam ja pisao gluposti. Videću po vašoj reakciji da li želite da ih pišem još.
Guuudbaj, ejlijeni! xD


Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 03.02.2011. u 15:33 sati.