Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/frogbros

Marketing

6 najboljih figura, igrački i statua u 2010 godini...

Photobucket

Ne znam što vi mislite o figurama iz filmova, ali ja ih obožavam. Pošto sam iznimno izbirljiv i uživam samo u najboljim i najvijernijim primjercima evo nekoliko njih koji su mi zapali za oko. Šteta samo što si ne mogu nikako priušitit ''T-800 Version 2.0 Life-Size Figure – Terminator 2: Judgment Day'' (visoka skoro 2 metra, a teška 166kg) koji dođe 6 000$ (slika gore), ali jebeš ga takav je život ovaj naš hrvatski...

Photobucket




6) Battle Cat's / Trap Jaw (MATTEL)
Cijena: 30$

Photobucket

- Svi se sjećamo He-Mana i njegovih Mastersa, no mnogi od nas ne samo da smo ludovali za crtanim serijalom, nego smo skupljali i istoimene (za ono vrijeme iznimno skupe) figure sa Mattelovim potpisom. Danas se ta druga polovica 80-tih, kad su Mastersi bili u vrhuncu popularnosti, kod većine nas polako provlači samo kroz sjećanja i sjetu na te predivne figure.
Dakle što nam novog mogu ponuditi proizvođači igračaka?
Gledajući samo na Borbenog Mačka mnogo toga, jer se poboljšanje vidi u svakom segmentu. Ne samo da je ovaj novi Battle Cat predivno skulpturiran i bolje koloriziran, nego je 1,5 put veći od starog mačka. Što je još bolje za razliku od klasične statične poze ovaj Mačak ima pokretne zglobove, vrat i glavu, te mu se mogu rastvarati ili sklapati ralje (naravno po želji). Još jedan po meni fini detalj je taj da ovdje He Manova mačka izgleda opako, a ne bezizražajno kao ona stara verzija.
Iako, mu je cijena oko 30$ Borbeni Mačak (dužine oko 16 cm) je idealan dar dječake.

Što se tiče Trap Jawa mogu reći da stvarno izgleda odlično i mnogo bolje od originalne verzije (bolje obojan, bolje dimenzije). Najbolji detalji su mu ipak kibernetička ruka koja ima par manjih oružija i ono njegovo najbolje ruka u obliku laserski top, te moj definitivni favorit detaljan i ozbiljan izgled lica sa lijepo ugrađenom pomoćnom čeljusti. Nema veze što nema mnogo dodataka, no ovi mali i vrlo ugodni plusevi su dovoljni da upadne u listu zajedno sa Mačkom u moju listu naj igrački 2010 godine.



5) Zombie Storm Trooper mini bust (GENTLE GIANT)
Cijena: 75$

Photobucket

- Od svih likova u Star Wars svemiru najbolji su mi po izgledu upravo Storm Trooperi (ako ćemo u detalje - Imperial Scout Troopers), a što je još bolje od samog vojnika Imperije, jest kad on postane zombi, pa dobije ovako predivno jezivu 1:6 bistu visine 6,5 inča (oko 18 cm), čiji detalji (raspuknuti oklop, rupe od laser).
Sama bista je rađena po iznimno popularnom zombi romanu ''Star Wars: Death Troopers'' autora Joe Schreibera, a jedina prepreka bi mogla biti cijena od 75$ što ipak nije niti mnogo kad se zna da je ovo kolekcionarsko izdanje kojih je samo 2500 komada. Dakle, kolekcionari...što čekate?



4) Day of the Dead Bub Collectors Figure (AMOK TIME)
Cijena: 60$

Photobucket

- Definitivno jedna od najboljih figura (uz NECA-inog 7 inčnog Fly Boya iz ''Dawn of the Dead'') rađenih prema filmovima Georgea A. Romera. Možda ne izgleda kao ove druge perfektno izrađene figure, no kad se gleda prema filmu...posao je odrađen više nego dobro. Figura inače dolazi u kompletu sa pištoljem i walkmenom. Što se mene tiče uskoro mi ovaj 12 inčni Bub dolazi među moju kolekciju, pa ko jebe što dođe tričavih 60$...


3) Return of the Living Dead Tarman Action Figure (AMOK TIME)

Photobucket

- Mislio sam da ne može bolje od Buba, ali izgleda da može. Amok Time su sa svakom svojom figurom sve bolji i savršenij u detaljima, a kako mi je Tarman iz ROTLD uz naravno Buba najdraži zombi u cijelokupnom zombi žanru svakako će se kao prva figura ove godine naći u mojoj kolekciji (tome u prilog ide i pristupačna cijeno od 17$ u predprodaji a 20$ u prodaji). No, već 3-4 mjeseca kasni sa izlaženjem iako je trebao već izaći krajem osmog mjeseca prošle godine. Sama figura ide uz bazu na kojoj je bačva Trioxin plina.



2) ''Mars Attacks!'' Martian Soldier (HOT TOYS)
Cijena: 120$

Photobucket

- Jedan od najoriginalnijih likova iz žanra znanstvene fantastike su upravo gore spomenuti marsovci iz fenomenalne SF parodije ''Mars Napada!'' Tima Burtona, tako da mora biti vijest kad izađe figura rađena prema glavnim negativcima iz filma.
Također rađena u omjeru 1:6 visine 12 inča (31 cm) je vijerna i super detaljna kopija (13 bodova tzv. points of articulation) marsovskog vojnika iz filma. Figura ima - ray gun, par vrsta zamjenskih šaka, pomične oči i vilicu, vizir koji je lako skinuti / staviti i jezik koji se može izvući. Također postoji i figura Ambasadora.
Cijena je paprena (120$), no to ne treba čuditi jer ovo ipak nije više igračka nego statua.



1) Jack Sparrow Premium Format Figure (SIDESHOW COLLECTIBLES)
Cijena: 325$

Photobucket

- Što reći nego predivno (čak je izgurao jednog odličnog T-800 tj. najnoviju figuru iz prvog Terminatora..vidi drugu sliku gore). Iako preferiram horor i SF figure, moram se pokloniti ovom remek djelu od 19 inča. Mislim da je suvišno govoriti o bilo čemu (detalji, detalji...)nego ću samo reći još šest riječi...slika govori više od tisuću riječi.


Post je objavljen 25.01.2011. u 23:34 sati.