Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dallasmusic

Marketing

>>> DVD u prodaji: EKV - Kao da je bilo nekad <<<

Dokumentarni film "EKV - Kao da je bilo nekad" uzbudljiva je i potresna priča o životu i smrti, stvaranju i zavisnosti, ljubavi i mržnji, usponu i padu.

Svi članovi kreativne jezgre Ekatarine Velike umrli su u razdoblju od 1992. do 2002. godine. U trenutku smrti imali su 31 (Ivica Vdović), 36 (Milan Mladenović), 38 (Bojan Pečar), odnosno 43 godine (Margita Stefanović). Nitko od njih nije ostavio biološke nasljednike no, s druge strane, teško je izbrojati autore koji i danas stvaraju pod utjecajem ovog benda, iza kojeg je ostalo sedam studijskih i nekoliko koncertnih albuma, među kojima i jedan snimljen 1986. u zagrebačkom klubu "Kulušić".

"EKV - Kao da je bilo nekad" nije film koji govori samo o tragičnoj sudbini grupe. U filmu se prvi put eksplicitno govori o bizarnoj povezanosti režima bivše SFRJ i rock’n’rolla, posebno "novog vala". Sudionici jasno i bez oklijevanja govore o putevima droge koji su kretali iz komunističkog vrha tadašnje države, a završavali u stvaralačkom procesu čitave new wave generacije u Beogradu. U dokumentarcu su zabilježeni razgovori s preživjelim članovima grupe, prijateljima, rođacima, suradnicima... O EKV-u govore, među ostalima, Dušan Kojić Koja, Zoran Kostić Cane, Srđan Gojković Gile, Zoran Predin te mnogi drugi sudionici, odnosno protagonisti novovalne scene. Dušan Vesić potpisuje režiju i produkciju filma, a scenarij zajedno sa Sandrom Rančić.

Svjetska premijera filma "EKV - Kao da je bilo nekad" upriličena je na Zagreb Film Festivalu 2008. godine. Film je obišao sve relevantne filmske festivale u regiji, ali i šire. Tako je veoma uspješnu i posjećenu projekciju imao i u Londonu, na prestižnom Raindance Film Festivalu.

Dokumentarni film "EKV - Kao da je bilo nekad" potražite u svim boljim CD shopovima te na:
www.cedeterija.hr



Post je objavljen 24.01.2011. u 14:15 sati.