Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/backpack

Marketing

DAN 52, 15.01.2011. – Lakoća postojanja (Dolina Shaxi, pokrajina Yunnan, Kina)

Sideng, dolina Shaxi Ne znam što mi se događa s očima. Baš kada sam mislio da sam ih izliječio od onog dimljenja, opet su krenule u ofenzivu. Posebno je kritično sada desno oko koje osjećam kao da mi je komadić stakla negdje zataknut.
Spavam stoga do jedanaest i uopće ne brzam s izlaženjem iz kreveta. Doručkujem, stavljam kapi u oči i ponovno se vraćam u krevet. Kako mi je namjera sutra napustiti dolinu, bilo bi zgodno izliječiti oči. Ah, sa mnom nikako na zelenu granu.
U tri mi je pun kurac svega i odlazim u đir Duanjiadengom, selom u kojem je Dragonfly. Tipično je ovo selo bijelih kućica, okruženo poljima na kojima se radi i u subotnje poslijepodne. Iz seoske osnovne škole upravo izlaze đaci. Danas i sutra imaju ispite na kraju polugodišta. Od ponedjeljka su na praznicima i tako sve do iza kineske Nove godine koja ove godine pada na 3. veljače.
Sideng, dolina Shaxi Pratim planinski potok koji selo opskrbljuje vodom, a koji su mještani ogradili u betonizirani kanal. Grupica mještana, i muškaraca i žena, miješa cement i gradi novi kanal za navodnjavanje u kojeg će se preusmjeriti dio vode iz potoka.
Iznad sela, već na padinama planine, nekoliko je osamljenih kućica smještenih oko malog jezera.
Ljudi su ljubazni, nasmješeni, mladi i stari (neki djedice s bijelim dugačkim bradicama izgledaju poput konfucijanskih likova), 'ni hao' ili dobar dan izmjenjuju se s lakoćom.
Idila.


Sideng, dolina Shaxi
Sideng, dolina Shaxi
Sideng, dolina Shaxi

Post je objavljen 24.11.2010. u 14:09 sati.