Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

TRIBINU POSJETILI GRAĐANI, ALI STRANAČKE KOLEGE IZOSTALE

U petak navečer je, kako je i najavljeno, u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću, u organizaciji udruge "Narenta" na tribini “Kršćanin u politici” pred oko 140 posjetitelja gostovala saborska zastupnica HSS-a Marijana Petir i predsjednik Obiteljske stranke i inicijator pokreta Hrvatski rast Ivica Relković.

Predavači su imali vrlo zanimljiva razmišljanja o poimanju današnjeg kršćanina i politike, pa su tako bili suglasni o tome da kršćani trebaju biti aktivniji u politici, odnosno da ne smiju posustati pred općeprihvaćenim razmišljanjem da kršćanin u politici ne može opstati. Takvi stavovi upravo odgovaraju onima kojima je vjera i kršćanstvo neprijatelj u postizanju nemoralnih ciljeva. No za melankoliju i beznađe smo upravo mi sami kršćani odgovorni jer smo dužni poduzeti sve da svoje kršćanstvo sprovedemo i kroz politiku i svakodnevni život.

Zanimljivo je bilo čuti razmišljanja predavača o pojedinim pitanjima hrvatskog društva, a posebice o aspektima medija koji forsiraju određena stajališta koja u neoliberalnom hrvatskom društvu, ako od određenih osoba nisu prihvaćena, izazivaju prave kampanje protiv osoba koja ih ne prihvaćaju.

Organizator, udruga “Narenta” je i ovaj put priuštila vrlo zanimljivu temu te je u relativno kratkom roku ponovno uspijela privući veliki broj građana (udruga je već imala više zapaženih tribina). Očito da ta udruga pomalo postaje vrlo jaka vodilja u Neretvi koja nažalost ne obiluje ovakvim udrugama.

Jedna od zanimljivosti koja je upala u oko je to da na tribini nije bilo Stipe Gabrića – Jambe, inače stranačkog i saborskog kolege Marijane Petir.Također nisu zamjećene ni značajnije osobe iz stranačkog vrha neretvanskog HSS-a što samo po sebi postavlja pitanje u kakvim odnosima su Marijana Petir i Stipe Gabrić – Jambo.
Iako je poznato da Marijana Petir zbog svojih stavova nije miljenica predsjednika HSS-a Josipa Friščića, njeni politički odnosi sa Stipom Gabrićem nisu poznati široj javnosti, pa će sigurno izostanak Jambe biti predmet špekulacija o odnosima unutar HSS-a uoči izbora koji se imaju održati u ovih godinu dana.

Podsjećam da je upravo Marijana Petir jedna od rijetkih zastupnica u Saboru koja se u par navrata usprotivila stranačkoj stezi i glasovala suprotno stajalištu stranke



Post je objavljen 15.01.2011. u 00:08 sati.