Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harpplayer

Marketing

Najava - 4. Blues Harp Festival, Purgeraj, Zagreb.



Izvor: www.facebook.com/event

Četvrto izdanje festivala usne harmonike u Purgeraju će ugostiti 12 vrsnih usnoharmonikaša iz Hrvatske i susjednih nam zemalja!

Sada već davne 2003.godine, klub Purgeraj organizirao je prvi zagrebački festival posvećen usnoj harmonici – Blues Harp Fest. Događaj je bio zamišljen prvenstveno kao druženje naših usnoharmonikaša i predstavljanje tog fantastičnog malog instrumenta i njegovih mogućnosti široj publici. U dosadašnja 3 izd...anja festivala (koji se održava svake druge godine) kroz klub Purgeraj se prošli praktički svi usnoharmonikaši iz Lijepe naše, a ugostili smo i zavidan broj inozemnih gostiju. Od samog početka, Blues Harp Fest krasi fantastična atmosfera u publici i nenatjecateljski karakter festivala koji uvijek završava urnebesnim jam-sessionom svih usnoharmonikaša koji sudjeluju u programu.

Ove godine, na redu je četvrto po redu izdanje Blues Harp Festa, na kojemu ćemo ugostiti čak 12 usnoharmonikaša iz zemlje i susjednih zemalja.

Srijeda je kao i uvijek večer na kojoj nastupaju mlađe snage predvođene Krešom Oremušem:
SRIJEDA / 19.01. / upad 10 kn
Luka Tripalo ( Virovitica )
Krešo Domjančić ( Zagreb )
Krešo Oremuš ( Oroslavlje )
Bojan Basrak ( Zagreb )
Igor Djeke ( Vinkovci )
Home band: Small House Brown

, a u petak će usnjake ukrstiti ponajbolji usnoharmonikaši regije:
PETAK/ 21.01. / 20 kn
Predrag Lovrinčić ( Split )
Krešimir Oremuš ( Oroslavje )
Neven Mijač ( Zagreb )
Ljuba Đorđević ( Srbija )
Pera Joe ( Srbija )
Miro Zavec ( Slovenija )
Damir Jazbec ( Slovenija )
Home band: Small House Brown ( Zagreb )
Suport bands: Blue Familly ( Srbija ), Easywalkers ( Slovenija )

Home band je kao i uvijek do sada Small House Brown, predvođeni Stipe Brownom kao voditeljem festivala, a u petak će nam se još predstaviti i odlični blues sastavi Blue Family iz Srbije te Easywalkers iz Slovenije.

Obzirom da je svako izdanje Blues Harp Festa posvećeno jednom od velikana usne harmonike, ovaj put je došao red i na prvog bijelog svirača u tom nizu - revolucionarnog usnoharmonikaša Paul Butterfield-a.

Petak 19.01. od 17h u klubu; u sklopu festivala biti će organizirano i druženja sa ponajboljim hrvatskim usnoharmonikašem Nevenom Mijačem na kojemu će svi željni upoznavanja sa usnom harmonikom imati priliku doći i dobiti savijet od vrhunskog majstora ovog instrumenta.

upad srijeda 10 kn, HH od 21-23h
upad petak 20 kn, HH od 22-23h

U klubu će biti postavljen i štand najcijenjenijeg proizvođača usnih harmonika HOHNER, na kojemu će biti moguće kupiti usnjake po promo cijenama. HOHNER će također sve sudionike festivala nagraditi sa usnim harmonikama. HOHNER u Purgeraj dovodi tvrtka Rainbow.

Recenzije prošlih blues harp festivala u Purgeraju:

2. Blues Harp Fest
3. Blues Harp Fest


Post je objavljen 05.01.2011. u 18:09 sati.