Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/backpack

Marketing

DAN 33-34, 27.-28.12.2010. – Posljednji dani za punjenje baterija (Koh Ngai, Tajland)

Djevičanska plaža na Koh Ngaiju Još dva posve obična dana na relaciji: spavanje osluškujući more, cvrčke, ptice i vjetar kako njiše visoke kokosove palme-doručak u resortskom restoranu poslužen od strane uvijek ljubaznog i nasmiješenog osoblja-čitanje knjiga, prženje pod suncem na plaži, kupanje u vrlo toplom moru (voda sigurno ima 30 stupnjeva) i uživanje u osami-večera u istom onom restoranu-odlazak na spavanje.
Odmah su nas napustili Talijani, Nijemci i Ameri. U resortu nas je ostalo samo šestero, ne računajući na one iz drugih resorta koji povremeno prođu preko naše plaže dok kružno pješače oko otoka.
Iskorištavam ove posljednje mirne dane prije povratka u kaos Bangkoka da nadoknadim zaostatke u pisanju putopisa o ovom putovanju. Završavam knjigu Simona Winchestera «The River At The Centre Of The World», o ekspediciji ovog britanskog putopisca u 90-tim godinama prošlog stoljeća od ušća do izvora Jangcea, inače odlična priprema za drugu dionicu mog putovanja, onog po Kini. I u ruke uzimam najnoviju kratku priču čuvenog putopisca Paula Therouxa «Siamese Nights». Smještena u Tajlandu, ovo je kratka pripovjetka, a ne putopis, na što smo navikli u slučaju Paula Therouxa. Šteta da je ovaj pisac zanimljiva pera još uvijek nepoznat kod nas i nema prijevoda na hrvatski jezik, a neki polupismeni «putopisci» poput dotičnog Hrvoja Šalkovića nezasluženo iskaču sa svih strana kao Jaca iz paštete.
I hvala Bogu na razvoju tehnologije i svom nedavno kupljenom Amazon Kindleu da ne moram tegliti sve te knjige i onda ih, pročitavši ih, negdje putem zbog preteške prtljage ostaviti. Ovako sve stane na maleni komad plastike i metala od 3 gigabajta koji se zove memorijska kartica.
Ok, ovo je zazvučalo tako šalkovićansko-sponzorski, ali nadam se da ćete mi dopustiti malo reklame. Ali za razliku od dotičnog gospodina, mene nitko ne sponzorira... Eh, sada sam zalutao u sasvim desete vode. Živjela putovanja!


Post je objavljen 24.11.2010. u 14:28 sati.