Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maison

Marketing

Izbor izvođača

Konačno da i ja se javim s konkretnijim informacijama.

Prvo da svim blogerima i mojim frendovima građevinarcima poželim sve najbolje, za blagdane i predstojeću godinu uz želje za što bržim i bezbolnijim završetkom radova!

Nakon cca tri mjeseca odabrali smo izvođača. Ta potraga nije baš bila sistematična kao npr. Patuljkova jer u biti sve naše ponude su nama bile preskupe zubo

Ponude su obuhvaćale grube radove, izolaciju, krov, fasadu, žbukanje, estrih. Moram naglasiti da naša kuća nema komplicirani pristup, teren je ravan, nemamo podrum, i imamo 280 m2 bruto.

Ponude su se kretale u rangu 580.000 kn – 950.000 kn. S tim da ova od 580.000 nije uopće konkurentna jer mi je taj čovjek dao ponudu bez da je ispunjavao troškovnik, jer kao“ troškovnik je predetaljan i to ništa ne valja“. Tako da nju nisam ni uzela u obzir.

Uglavnom izbor je pao na jednog čovjeka koji mi se svidio na prvu i za kojeg sam dobila preporuku od jedne kolegice kojoj je upravo završio kuću. On je inače i ovlašteni graditelj za ytong (iako mi ne radimo s ytongom).
On nam je dao ponudu na 660.000 kn (rad i materijal na gore navedene stavke). i bio je najjeftiniji od svih.
Jedan od razloga visoke cijene jest i jako dubok iskop, ali i visoka kvaliteta svih materijala koje je nas arhitekt predvidio.
Patuljak (jel ti se štuca, stalno te spominjem wave ) će znati da je ovo visoka cijena jer njegova kuća košta isto toliko a ima oko 50 m2 više plus podrum.

Tako da smo mi donijeli odluku da sami kupujemo svoj materijal (ciglu, gotovi beton, željezo i još te neke veće stvari) pa sam sad krenula u potragu za time. Svi prijedlozi su dobrodošli (Kiko, tebe sam već sve ispitala thumbup )

Dakle plaćamo njegove ruke koje izađu oko 195.000 kn a u nekim segmentima i materijal i ruke (izolacija, limarija, iskop, i ne znam što još).

Uglavnom ja sam zadovoljna i znam da ne mogu jeftinije proći jer sam dobila 15 - 20 ponuda i zaista nije bilo bolje varijante. Također sam za sada zadovoljna s majstorom koji mi se čini jako korektan. Neka sad prođu blagdani pa krećemo u raspodjelu zadataka jer ja moram još neke detalje u elektri i plinari dogovoriti.
Također mi je rekao da će se naći mojim arhitektom jer ima prijedloga za uštedu kod izolacije jer smatra da je ovaj malo pretjerao rolleyes

Što se tiče cigle, naravno da je Porotherm u mom troškovniku i još se premišljamo što ćemo s tim. Izvođač mi je dao cijenu za Porotherm od 77.000 kn, a ja sam baš danas dobila jednu ponudu na 40.000 kn tako da se tu točno vidi koje su razlike u cijeni i koliko zapravo se uštedi na ovaj način.
Ali i dalje je to jako skupo u usporedbi s običnom ciglom tako da se još premišljamo. Da se mene pita ja bih odmah išla s običnom ciglom jer ionako imamo 10 cm fasade, ali mi je arhitekt bacio bubu u uho s nekim koeficijentom toplinske provodljivosti bla bla i u konačnici ću kao imati manje račune za grijanje s porothermom bla bla.

S obzirom da se zbilja ne razumijem u to a da je svaka kuna važna, dajte mi malo to pojasnite. Mogu li ja imati dobru toplinsku provodljivost i sa običnom ciglom koja košta 2 kune? yes


Post je objavljen 28.12.2010. u 15:43 sati.