Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/nogohod

Marketing

Kako se mjere žute minute?

Usporedba tri godine i tri mjeseca s trideset godina ili tri dana ćorav je posao - ostaje samo prisjećanje na postojanje i nestajanje kroz prožimanje trenutaka i vječnosti, neodvojivih i nespojivih, onakvih kakvi su.

Prošlost opterećena budućnošću, kao ni budućnost bremenita prošlošću ne moraju utjecati na sadašnjost ako je anestezija dobro dozirana unutar balansiranja brige i veselja. Udaranje brige na veselje nije obavezno.
Imperativno veselje kao i tugovanje po nalogu preslični su, kao da su u savezu u borbi s ravnodušnošću, tvoreći neprincipijelnu koaliciju makar stara latinska izreka "principes mortales, res publica aeterna" nalikovala izrugivanju prorokovanja da će i država i pravo odumrijeti zajedno s ukidanjem nesloboda.

Neće! - uzviknut će zapjenjeni ustavotvorac tvrdeći da je jednostavnije redefinirati slobodu. Nova definicija mogla bi dovesti do blagostanja. Nije prilika za razglabanje o osloboditeljima, plaći, svim srebrima, svim zlatima, svim ljudskim životima i čistoj ljepoti. Nakaradnost ljepote uvukla se kroz žutilo i novoustanovljene vrijednosti, bez obzira na činjenicu da su određene frekvencije žućkaste svjetlosti komarcima odbojne... ljudi nisu komarci.

Postajemo li tolerantniji prema ljudima koji su "malo makli" pripremajući teren i sebi samima? Do postizanja kritične mase valja biti pažljiv - pravo je umijeće prepoznati trenutak: zna se koji pijetlovi prvi završe u loncu - valja se prilagoditi digitaliziranoj stvarnosti koja će nam jasno reći jesmo li ili nismo.

Pišući ovo, mislio sam na nešto drugo. Pročitaš li me, možda priznam da sam mjslio naopako. Štef, sretan ti imendan! Nadam se da će prešućeno biti boldirano, puna mi je kapa kurziva.

Post je objavljen 26.12.2010. u 19:51 sati.