Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/rebornraindrop

Marketing

use your imagination. ;)

[ evo pjesme za prvi dio posta. bez glazbe dojam posta nije potpun, pa bi bilo lijepo da ju pustite ;) ]

probudila se u šalici. nije znala ni kako ni zašto se tu našla, jedino čega se sjećala bilo je zrcalo. kao da je prošla kroz njega.. ali naravno, to nikako nemože biti istina.ustala je i osvrnuvši se oko sebe, shvatila da se nalazi u šumi. cijelo je šumsko tlo bilo prekrivno debelim slojem lišća. blaga svijetlost sunca probijala se kroz smeđe krošnje. krenula je prema zapadu. taj joj se smjer oduvijek činio najsigurnijim. povremeno bi oko sebe primjećivala predmete kojima u normalnom svijetu nije bilo mjesto u šumi. ogromne čajne žličice, presitne i preglomazne okrhnute šalice, kocke šećera veličine mikrovalne, stare drvene ormare, ofucane fotelje i kauče, kakve imaju još samo bake i djedovi, da se poslije finog ručka mogu udobno zavaliti uz kamin.

bilo je prošlo već pola šest kad je napokon odlučila stati. cijeli je dan hodala i kako se već nad šumom polako hvatao mrak, odlučila je prespavati na jednoj od fotelja.udobno se smjestila, pokrila dekom koju je pronašla na jednoj od grana obližnjeg drveta, ugasila noćnu lampu i zaspala.

nakon nekoliko sati sna, probudilo ju je tiho kucanje sata. otvorila je oči i pred sobom ugledala voštanu figuru vrtnog patuljka sa satom u ruci.prizor nije bio nimalo privlačan pa je trgnuvši se ispala iz fotelje i brzim se korakom udaljila od tog mjesta. hodajući ovog puta na jug, neprestano se osvrtala pokušavajući razbistriti glavu. trebalo joj je par minuta da shvati kako onog patuljka nije ostavila iza sebe. u koju god stranu se okrenula, ugledala bi ga, nekad bliže, nekad dalje, kako stoji upirući prstom u sat, čije je škljocanje sad već glasno odzvanjalo šumom. uplašena i promrzla od snijega koji je u međuvremenu počeo prekrivati pod šume, potrčala je još brže.

[ potrebna je promjena raspoloženja, pa evo i druge pjesme. ]

odjednom je stigla do ogromnog, smrznutog, bijelog jezera. drhtureći pod naletima ledenog vjetra, popela se na mali drveni mostić i okrenula prema šumi.sad je onih patuljaka bilo dvadesetak, svi su držali satove i polako joj se primicali. u jednom od paničnih trenutaka, učinilo joj se da se počinju otapati. vosak im se počeo slijevati niz lice, a njihovo je disanje proizvodilo odvratne sluzave mjehure. prestravljena stala je korak nazad, poskliznula se i pala u ledeno hladnu vodu. izgubila je vlast nad udovima, pa ju je jezero samo izbacilo na obalu.

ovaj put, obala je bila nešto drugačija. svijet kao da je izgubio boju.cijelom su dužinom plaže bile pobacane vreće s kazališnim maskama, a tamo u daljini, na drugoj strani tamne vode stajale su dvije zakukuljene osobe sa zvoncima u rukama.sve prodornija zvonjava odmah ju je podsjetila na voštane patuljke pa se, u namjeri da ponovo pobjegne, okrenula od njih i svom snagom zabila u zid. međutim, taj zid nije bio kao svi drugi zidovi. pod njenom se težinom savio i propustio ju u neku novu, još neotkrivenu dimenziju.

našla se na pozornici.pred tisućama ljudi, koji su gromoglasno pljeskali i vikali, bila je dio, kako se činilo, dobro uigranog igrokaza. likovi koje nikada prije nije vidjela pružali su joj ruke, smijali joj se, pokazivali joj prstom u različitim smjerova, sve dok ju vrtlog boja nije progutao. mježavina snova i sjena nadvila se nad nju.u cijeloj je strci uspjela tek povremeno raspoznati pokoje lice, dok su iz daljine do nje dopirali povici publike, odbrojavanje sata, te ona zvonjava od ranije.

sve dok u jednom trenutku nije začula poznati zvuk. [ zaustavite glazbu. ]

daleki plač upućen punom mjesecu. sve je utihnulo. vrtlog se smirio. sva su ona čudovišta počela nestajati. ostala je još samo njena sjena, te čopor koji se tiho primicao iz daljine. više se nije bojala. znala je da će se uskoro probuditi kod kuće.[ dangerous games are dreams. if your imagination is too fast for you, you may not wake up on time. so, what are you dreaming about? ]

~ inspiracija: alice in wonderland & the imaginarium of doctor parnassus. :)

Post je objavljen 21.12.2010. u 15:47 sati.