Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkistra1961

Marketing

Zoran Vulić ponovno jaše

Photobucket

Momčad Istre 1961 u tekuću je sezonu krenula katastrofalno loše, kako niti najveći pesimisti nisu slutili, a niz poraza nanizao je i nekolicinu trenera. Miše, Jarni i Lasić uložili su svoj trud, ali bez ikakvog pomaka u igri ili rezultatu. Mizeran učinak od 2 boda u 10 utakmica potaknuo je upravu kluba na jedino prikladno rješenje ; nakon poraza od Dinama početkom 10.mjeseca na klupu Istre vraćen je karizmatični Zoran Vulić. Taj će se potez još jednom pokazati punim pogotkom.
Naime, iako je u ljetnoj pauzi ''Vula'' zbog niza nesuglasica napustio kormilo pulskog prvoligaša, uprava se ubrzo pokajala, te ponukana katstrofalnim učinkom podredila zahtjevima splitskog stratega. Zoran Vulić prihvatio je poziv sa nadom da može učiniti čudo, a upravo se čudom može nazvati promjena koju je unio u zeleno-žute redove. Nikako drugačije nije moguće opisati ovosezonski učinak Vulića na klupi Istre, iste one Istre koja je u 10 kola poražena 8 puta, a koja je od njegovog dolaska u 8 utakmica osvojila čak 16 bodova. Sa istom ekipom s kojom su njegovi prethodnici zarađivali žvižduke publike, Vula je podigao Verudu na noge, te uza sve to još i izbacio splitskog Hajduka iz kup natjecanja. Obrana koja je šaptom padala odjednom je postala neprobojna, a veza koju su povezivale samo brojne pogreške naglo je počela zadavati muke protivnicima. Ljubitelji nogometa u Puli ne pamte kada je njihova momčad zadnji put ubilježila četiri uzastopne pobjede, a upravo je tim nizom zaključena jesenska polusezona.
Sada je na rasporedu zimska stanka u kojoj Zorana Vulića i klupsku upravu na čelu sa predsjednikom Ščeglovom očekuje puno posla, no ono što je najbitnije je da se pulski feniks podigao iz pepela, te sada polagano širi krila čekajući uzlet sa dna tablice. Situacija u poretku 1.HNL je i dalje nezavidna, no šanse preporođenih Puljana za opstanak znatno su porasle. Iako je sezona ne tako davno bila proglašena izgubljenom, danas nitko više ne sumnja da će u proljetnoj polusezoni Istra nastaviti berbu bodova pod dirigentskom palicom splitskog čarobnjaka.

STADION ČEKA ZELENO-ŽUTE
Proteklog vikenda Gradski stadion Aldo Drosina u Puli otvorio je svoja vrata ljubiteljima nogometa na poluotoku. Novi/stari dom pulskog i istarskog prvoligaškog nogometa spreman je za povratak na scenu, i to u obnovljenom zdanju, sa novoizgrađenom i natkrivenom zapadnom tribinom, te kapacitetom od oko 9000 sjedećih mjesta. Jedan od najmodernijih stadiona na području bivše države, pravi ljepotan i ponos Grada Pule, biti će otvoren prijateljskom utakmicom reprezentacija Hrvatske i Češke 9.veljače iduće godine. Dva tjedna kasnije, utakmicom Istre 1961 i Hrv.dragovoljca, pulski prvoligaški nogomet ponovno će zaživjeti na pravom nogometnom stadionu, nadamo se u pobjedničkom svjetlu u kakvom se i oprostio od igrališta na Verudi.

BLIŽI SE PRIJELAZNI ROK
Bliži nam se početak još jednog prijelaznog roka za nogometaše diljem svijeta, posebno zanimljivog za navijače Istre 1961. Pulski prvoligaš ima težak zadatak očuvanja postojećeg kadra, osnaženog za pokojeg iskusnog igrača. Zeleno-žute već su napustili nezadovoljni Boško Stupić i Gjerg Bushaj, dok se od dolazaka spominje samo ime Ahmada Sharbinija. Nekada ubojiti napadač Rijeke, nezadovoljan je statusom u Hajduku, pa se otvara mogućnost posuđivanja u napad Puljana. To je samo jedna od mogućih opcija, jer imenima se ne barata previše, što i doliči ozbiljnom klubu. Uprava radi u tišini, a vjerujemo da će rezultati njihova rada isplivati već sa prvim danima prijelaznog roka, najkasnije do odlaska na pripreme u Tursku sredinom 1.mjeseca.

Post je objavljen 20.12.2010. u 17:51 sati.