Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASCI DOBILI OPREMU ZA VJEŽBE OŽIVLJAVANJA

ZAGREB

Dodijeljeno je pet defibrilatora, jedan edukacijski defibrilator, pet ruksaka za pružanje prve pomoći na terenu te lutka za vježbanje oživljavanja i defibrilacije.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama predao je danas pripadnicima zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe (JVP) opremu vrijednu 200 tisuća kuna koja će služiti za izobrazbu vatrogasaca i primjenu stečenog znanja u zaštiti života unesrećenih.

Dodijeljeno je pet defibrilatora, jedan edukacijski defibrilator, pet ruksaka za pružanje prve pomoći na terenu te lutka za vježbanje oživljavanja i defibrilacije.Ove je godine "temeljne postupke oživljavanja uz primjenu automatskoga vanjskog defibrilatora i zbrinjavanje ozlijeđene osobe" završilo 135 vatrogasaca, a do kraja 2011. završit će ih svi operativni vatrogasci. Izobrazbu vatrogasaca proveli su instruktori Zavoda za hitnu medicinu grada Zagreba.

- Iduće godine nastavljamo izobrazbu vatrogasaca za spašavanje iz ruševina, a u sklopu nabave skupe opreme za spašavanje planira se i nabava dva vibraskopa i vibrafona - najavio je pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić na konferenciji za novinare u prostorijama Javne vatrogasne postaje Centar.

U dvije godine, koliko traje izobrazba za spašavanje iz ruševina, završila su je 22 profesionalna vatrogasca i 131 dobrovoljni vatrogasac, dodao je.
- Cilj nam je u svakoj gradskoj četvrti imati tim od 11 vatrogasaca za spašavanje iz ruševina, što znači da smo s tim brojem u nepune dvije godine uspješno formirali 15 timova - rekao je Kalinić.

Često se dogodi da vatrogasci prvi dođu na mjesto nesreće i uvijek daju prednost spašavanju ljudi, a često i ekipe hitne pomoći nemaju dovoljno timova za pružanje prve pomoći pa će oprema vrlo dobro doći, rekao je zapovjednik zagrebačke Javne vatrogasne postaje Mladen Malčić. Uredu za upravljanje hitnim situacijama zahvalio je na opremi i izrazio nadu da će ubuduće suradnja biti još bolja.
javno.hr



Post je objavljen 15.12.2010. u 15:43 sati.