Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/kamengrad

Marketing

Ove godine Betlehemsko svjetlo u Hrvatsku dolazi 17. put, da bi se preko ruku mladih, preko ruku izviđača, širilo diljem naše Domovine.

U petak, 10. prosinca, u ranim jutarnjim satima četrdesetak izviđača (članova Saveza Izviđača Hrvatske) krenulo je iz Zagreba prema glavnom gradu Austrije, Beču. Ove godine predstavnici našeg Odreda u Beču bili su poletarac Patrik Betti (koji je svojim uzornim ponašanjem tokom školske / izviđačke godine to i zaslužio), njegova predvodnica Tamara Kišiček, te naša članica Lidija Bedeković. Rano buđenje, šest sati vožnje autobusom, šetnja snježnim i hladnim gradom, posjet Muzeju izviđača, a navečer veseli razgovori umornih i „smrznutih“ izviđača uvučenih u tople vreće za spavanje... I prvi dan je već završio. Drugi dan započeo je posjetom hrvatskom veleposlanstvu u Beču, razgledavanje (i slušanje) Muzeja glazbe, a zatim i onaj glavni dio naše izviđačke tradicije: preuzimanje Betlehemskog svjetla, svjetla mira. Osim hrvatskih izviđača, po ovaj znak mira došli su i izviđači iz Argentine, SAD-a, Belgije, Francuske, Slovačke, Slovenije, Švicarske, Italije, Španjolske, Portugala, te još nekih zemalja. Nakon svečanog preuzimanja tog posebnog plamička, polako (ali sigurno) krenuli smo prema Zagrebu. Sutradan ujutro, izviđači koji su iz Beča donijeli ovaj znak mira, zajedno s ostalim izviđačima koji su stigli kako bi i oni Betlehemsko svijetlo prenijeli svojim domovima i župama, krenuli su sa Zrinjevca prema katedrali gdje je ovaj simbol mira poslije ekumenskog slavlja svečano predan drugima, među ostalima i našim izviđačima iz Odreda izviđača „Kamengrad“ koji su zajedno s križevačkim i đurđevačkim izviđačima prenijeli svijetlo u svoje gradove.
U nedjelju, 15:00 sati svjetlo je stiglo u Koprivnicu. Članovi O.I. 'Kamengrad' i ove su godine, vec 17. put svojim sugrađanima donijeli jedinstven poklon: Betlehemsko svjetlo, simbol mira, dobra i ljubavi, koje se pali tijekom svečanosti na mjestu Kristova rođenja.
Svečani doček na željezničkom kolodvoru i pratnju do gradske vijećnice Odreda Izviđača 'Kamengrad' organizirale su Mažoretkinje grada Koprivnice. Tamo su nam mažoretkinje zapjevale prigodnu pjesmicu dobrodošlice, a zatim su i same uzele taj poseban plamičak te ga odnijele svojim domovima. Svi nasi sugrađani (a i ostali), moći će svoj plamičak preuzeti već sljedeće subote i nedjelje u svojim crkvama.
Pozvani ste svi, a posebno djeca i mladi da prisustvuju svečanosti Betlehemskog svjetla. Izviđači svjetlo donose i u vašu crkvu. Dođite na svečanost svjetla mira i ljubavi, upalite svoje svijeće i unesite blagoslov u svoje domove.Fotkice s odlaska po Betlehemsko svjetlo

Post je objavljen 13.12.2010. u 15:30 sati.