Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lilasti

Marketing

In La'kesch

Potreba za pisanjem je kao i bilo koja druga...kad je imas,imas je...nista novo.Mene je zamaralo to "sto bih ja dijelila sa drugima,a sto bi ostavila u "sjeni".Ali sad je dosta sa tim Racio-kalkuliranjem...ima tema koje su mi jako vazne u zadnjih nekoliko godina i o kojima imam jaku potrebu pisati,pisati pisati...
Afirmacija mene kao "covjeka"...najprije sam se morala suociti samnom kao zenom u obitelji,drustvu...u pocetku nisam ni slutila koliko se nakupilo pitanja koja su me pocela sve vise zuljati kao kamencici u cipeli.
Put svjesnosti zivljenja...krenuh,kao prvasic u skolu.Na tom putu sam otkrila da sam puno vise od svih "uloga"koje sam tako poslusno zivjela..otkrila sam sponu izmedju mene i prirode...majke prirode...majke svih nas.Ulogu ljubavi koju sam na svoj nacin ogranicila samo na neka od njenih znacenja i tumacenja.Sretala sam ljude na putu sa slicnim pitanjima..ucitelji,ucenici...svi u potrazi za ljubavlju prema sebi najprije kao ogledalo u srcima drugih.To me nije zaustavilo da trazim dalje...mene u meni samoj.I tek sada mogu pricati o tim iskustvima jer ona jesu dio mene i jer sam naucila slusati moj unutarnji glas.Boze,koja sreca...prepoznati i cuti "glas" svoje duse.Da li to znaci da sam konacno naucila voljeti sebe? Mislim da "da"...barem sam na tom putu.
Za pocetak cu vam pokazati jednu od mojih pocetnih meditacija u kojoj svatko moze otkriti svoju "mustru" te na taj nacin saznati zasto mu se u zivotu dogadjaju uvijek "slicne" situacije..
Ima na desetke slicnih "mustri" ali one koje su svijetu zapadnih zena najucestalije su :"Ja sam ionako nevazna","nisam sigurna","ja ne pripadam tome","ja sam nevidljiva","ja sam ionako nedovoljna","Ja sam bespomocna","bezvrijedna","nevoljena"."ja to ionako nemogu"...hmm,puno je razloga zbog kojih "ne mozemo".

Sjedim pred ogledalom,gledajuci se nekoliko minuta...zadaca mi je sjetiti se tri "epizode" koje mi prve padnu na pamet (zapisati)...
Pitanja:
1.Za cim posezem iz moje cijele rijeke zivota?(sto je zajednicko u pozadini svih tih situacija)
2.Kakav je osjecaj prilikom sjecanja ili prepricavanja tih situacija?
3.Sto je to s cime se identifiziram kroz te "price"?(kakvu reakciju zelim prizvati,u kojem svjetlu se
zelim vidjeti?Kao zrtva?kao heroj?)
4.Koji je osnovni OSJECAJ koji se provlaci kroz price?
5.Koju mustru prepoznajes u pricama?(malovrijednost,bespomocnost,ionako nevoljena..)
6.Kako se ova "Mustra"odrazava na tvoj zivot?Prepoznajes li je i u sadasnjosti?
7.Kako jaca ova identifikacija tvoj "JA" osjecaj?(osjecas li ljutnju,nemoc,zelis li plakati...)
8.Zamisli sto bi bio tvoj zivot bez ove identifikacije ?(sa bespomocnoscu ili...)Sto bi osjecala da nije bilo
te "mustre"?...e s time sto ti prvo dodje uspostavi i produbi kontakt...to si prava TI...nauci joj dati snagu,pricaj s njom...kaze meni Marion...Samanka i prijateljica.
Ma to mozda zvuci komplicirano ili dugotrajno ali nakon nekoliko puta je sve jednostavnije,vazno je da si prema sebi iskrena i da ti je vazno sto OSJECAS.To je tvoje osobno bogatstvo koje samo ceka da bude otkriveno,da ga uvazis,da ga s ljubavlju "zivis"....i kao i sve ostalo prepoznas u drugima.
Maya narodi su se pozdravljali "In La'kesch....."-onda bi rekli svoje osobno ime" pozdravljam onog kojega prepoznajem u tvojim ocima".

U ovo vrijeme pred Bozic kad vecina u nasoj tradiciji konzumentizma, sve u ime ljubavi...kupuju i prodaju...ja vam zelim da POKLONITE SEBI malo paznje i ljubavi ...a kad ste to ucinili ..vec ste VI veliki poklon vasima a i meni ste poklonili veliku ljubav ...smijeh





Post je objavljen 12.12.2010. u 16:45 sati.