Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

SVEĆANA SKUPŠTINA DVD KORČULA

KORČULA

Svečanom skupštinom i dodjelom mnogobrojnih priznanja i odlikovanja DVD Korčula obilježilo 60 godina postojanjaSvečanom skupštinom,održanom u Domu kulture i ostalim prigodnim događanjima, DVD Korčula svečano je obilježilo 60 godina svoga postojanja.

Image and video hosting by TinyPic

Program proslave započeo je polaganjem vijenaca za sve umrle vatrogasce na groblju sv. Luke. U večernjim satima, u atriju Doma kulture, uslijedila je izložba slika „60 godina DVD-a Korčule“ a potom, u nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika te predstavnika prijateljskih vatrogasnih društava, i svečana skupština na kojoj su mnogim članovima društva uručena vatrogasna odlikovanja.

Medalju za posebne usluge dobio je Krunoslav Lozica,član društva od prve godine osnivanja, zlatnu medalju Dragomir Kapor,srebrnu Branko Soče,zlatnu plamenicu Borivoj Čurković, srebrnu Niko Bzik,vatrogasnu spomenicu vatrogasni veteran Aljoša Milat,povelju počasnog vatrogasnog časnika Branko Kalogjera. Mladim vatrogascima uručen je Znamen- vatrogasne mladeži, a starijim kolegama vatrogasne spomenice za deset,dvadeset,trideset četrdeset,pedeset i šezdeset godina aktivnog rada u Društvu.

Kako je u prigodnom govoru istaknuo predsjednik Marko Milat, Društvo se od osnutka 1950 god. postupno razvijalo,prikupljajući opremu i stalno muku mučeći s financijama.Njegovi su članovi sudjelovali na mnogim vatrogasnim vježbama,imali bezbroj uspješnih intervencija,članovi su se stalno doškolovali,aktivno sudjelovali u Domovinskome ratu. Vrhunac aktivnosti i rada društva je prije dvije godine dovršetak gradnje modernog vatrogasnog doma čime je konačno riješen dugogodišnji problem smještaja ali i stvaranja,odnosno obrazovanja stručnog kadra.

-U proteklih 60 godina društvo je doživljavao i uspone i padove, ali humanost, dobrovoljnost, požrtvovnost i entuzijazam ljudi, njegovih članova, bili su i jesu konstanta u svih 60 godina njegova rada -kazao je Milat.

Na skupštini su bili nazočni članovi društva prijatelja DVD-a iz Hrvatske,među kojima i vatrogasci PGD Kotredež iz Zagorja ob Savi iz Slovenije,načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, zamjenik glavnog vatrogasnog zapovjednika Hrvatske za priobalje Tomislav Vuk, predsjednik, zapovjednik i tajnik Vatrogasne zajednice Županije Dubrovačko neretvanske, Miša Miloslavić,Stjepan Simović,Stjepo Bašica, zamjenik župana Frano Skokandić, gradonačelnik Mirko Duhović i ostali brojni gosti i uzvanici.
ikorcula



Post je objavljen 10.12.2010. u 22:16 sati.