Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/61

Marketing

Oporavak

Netko bi pomislio da je tragedija kad ti iPhone padne u wc, kao što se meni prije par dana dogodilo. Ne mogu reći da mi materijalno nije uopće bitno u životu, ali da je najvažnije – nije. Lupala sam se po čelu jer nisam pohranila podatke iz mobitela na kompjuter. Pa sam bila ostala bez hrpe kontakata, podataka.

Utopio se iPhone, nakon par sekundi ga izvadih, otresoh, obrisah ručnikom, posuših fenom. Toliko sam znala sama (a takva sam i bila, sama u kući). Probala ugasiti mobitel, nije mi se dao. Dok je iPhone polako gubio kontakte, mijenjao izgled ekrana u pruge, mrlje i koješta, dotrčala plavuša do kompjutera, našla na You Tubeu naputak kako se otvara iPhone. Eh, kažu da od alata potrebujem spajalicu, maaali urarski križni odvijač i vakuum-gumicu:


Našla sav alat. U međuvremenu mobitel riknuo. Pa se kući vratio Najbolji muž na svijetu. Na brzinu skrušeno priznah što mi se dogodilo, uvalih mu alat, pokrenuh filmić. Odgledao muž uputstvo, izvadio karticu, rastavio iPhone, još ga malo pofenirao i nanovo sastavio. Probao ga upaliti. Jok, ništa. Piši kući propalo. Nisam htjela makinu baciti u smeće. Našla na forumima još jednu uputu – da ga par dana stavim u posudu s nekuhanom rižom. Da riža pokupi preostalu vlagu. I, kao, može se dogoditi da se nakon par dana mobitel oporavi.

U kući imamo nekoliko starih mobitela, zlu ne trebalo. Jednog sam aktivirala i koristila par dana. Na kartici nisam imala sve kontakte i krenuh nanovo skupljati nestale kontakte. Svaki dan sam probala upaliti iPhone. Ni trc ni mrc. Eh, a danas... Opet ga izvadih iz riže, uvalih mu punjač, spojih sa strujom i pokušah uključiti. Eeeeeej, pokazao mi je jabučicu!!!! Radi!!! Ekran mu je šarenopirgast, ali se sve vidi. Što sam prvo učinila? Prebacila podatke na kompjuter. Ufff...

Nije mi ovo bio najvažniji događaj proteklih dana. Jedan drugi oporavak je daleko važniji. Jedno predivno biće, meni tako blisko i drago i bitno kiss, oporavlja se. Počelo je s trncima u nozi, pa su se trnci popeli sve do pazuha. Trnci koji traju znak su za uzbunu. Može se posumnjati npr. na šećernu bolest, moždani udar, upalu moždanih ovojnica odn. meningitis ili multiplu sklerozu. Nakon pretraga, slijedila je dijagnoza a zatim i liječenje. I oporavak. Treba živjeti nešto opreznije nego prije, redovito ići na kontrole i misliti pozitivno. Ne vratilo se nikada više!


Post je objavljen 08.12.2010. u 20:10 sati.