Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igo4it

Marketing

Plan za dalje

... vratit se na kilažu od prije trudnoće, odn. skinut 0,5 – 1 kg na mjesec do 15.5.2010. ALI ne pošto poto, niti uz frustracije ako ne ide – najbitnije da zadržim mlijeko.
Zašto? Pa zbog starih (klišejnih) težnji: osjećat se zdravo, veselo i poželjno (a i kuma sam tad na svadbi).
Kako? Onim starim mojim oružjem od prije: izbaciti nezdravu i pretjeranu hranu (u bilo kojem smislu), smanjiti obroke, piti više tekućine i više se kretati, i bez obzira na sve dobro se osjećat u vlastitoj koži.

Da se razumije, smatram kako je sve to neostvarivo i besmisleno bez osnovne postavke: prihvaćam sebe kakva jesam i dobro se osjećam u vlastitoj koži (makar ona sad bila nešto većeg broja) a brojevi su samo orjentir. Kažu da doilja mora pojest 500 kalorija više nego prosječna žena, a budući da se ja ne zamaram kalorijama, to mi ne znači ništa više nego da mi je „dozvojeno“ pojesti malo više nego inače, a da beba ima sve u mlijeku. Počinjem s planom za rujan, a onda iz mjeseca u mjesec ću ga dopunjavati ...

PLAN ZA 9. MJ.

1. KRETANJE

Budući da se mišići od trudnoće tek vraćaju u prvobitnu funkciju, mogu radit samo vježbe za tonus mišića, te ić u šetnja svaki dan ujutro i navečer.

07.09. Idem na more na tjedan dana (ili manje – koliko Malena izdrži), pa ću plivati i šetati. Morala bih i jednom dnevno napravit vježbe za tonus trbušnih i zdjeličnih mišića.
14.09. – 27.09. vježbe za tonus trbušnih i zdjeličnih s povećavanjem ponavljanja; šetnja

I naravno, svakodnevno nosanje Malene uz všekilometarsko prešetavanje amo tamo, pa u čučanj lijevo, pa u desno, uz neke pjesmice s utegom u rukama!

2. PREHRANA

Tu ne mogu puno učiniti s obzirom da ne stižem kuhat uz bebu, pa zato imam pomoć, no s time niti baš veliku mogućnost izbora ručka. Nadam se da to neće trajati duže od kraja 9. mj. jer bih željela ponovno sama kuhat ručak. Ostalo mogu sama već sad organizirati. Svaki dan mora sadržavati optimalnu količinu svih grupa namirnica: voća, povrća, mliječnih proizvoda, mesa i ugljikohidrata.

Zajutrak: porcija cjelovitih žitarica u mixu s acidofilom i voćem
Doručak: kruh od cjeloviti žitarica, odn, s čim manjim udjelom bijelog brašna sa sirnim namazom (od ducatelle tanko namazan, jer je fin – ne odustajem od finog) ili ribljim namazom (domaća priprema) ili domaćim džemom (jedna žlica džema nije nikog udebljala!) ili maslinovim uljem i povrćem .
Ručak: povrće sirovo (velika salata) i kuhano, meso/riba, priloga jesti manje; po mogućnosti više kuhanih namirnica nego pržnih/pečenih
Marenda: voće/ povrće
Večera: povrće, mliječno ili mesno/riblje, pokušati bez ugljikohidrata; ne jest prekasno, što znači najkasnije u 19h

Sjest i polako pojest (ovo je malo teže uz bebu, a brzo jedenje mi najviše šteti).
Konzervanse smanjiti na minimum. Postepeno smanjiti sol, povećat tekućinu.
Smanjiti slatkiše: čokoladu, kekse, kolače...
Grahorice ili zeljarice 1x tjedno - ne češće zbog grčeva.
Svaki dan pojest u nečem ili negdje maslinovog ulja.


Uz ovaj plan mislim da mora past jedna kila do kraja mjeseca...onda plan za sljedeći....


Post je objavljen 25.09.2009. u 11:22 sati.