Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

The Walking Dead S01E06 - TS-19



Ocjena epizode: 4,5 / 5 thumbup

Rick Grames i ostatak ekipe pronalaze zadnji spas u vojnoj bazi CDC u kojoj pronalaze doktora Jennera koji je već bio pri trenutku suicida. Omogućio im je smještaj i hranu, a tek pri kraju otkrivaju da je cijeli sistem pod bombom i da imaju malo vremena da se izbave živi...



Zadnja epizoda prve sezone. Za finale redatelj Guy Ferland nam je pripremio epizodu u kojoj i dalje ne saznajemo puno toga novog, opet je pitanje preživljavanja u nešto drugačijim i boljim uvjetima. Upoznajemo se i sa novim likom, glumcem Noahom Emmerichem koji se čini kao dobar dodatak ekipi. Gluma je u globalu cijele prve sezone na visokoj razini, veoma sam zadovoljan bio svakom epizodom, a mislim da je čak ovdje i najviše emocija trebalo, tako da se ovom epizodom samo dodatno potvrđuje kvaliteta glumačke ekipe.
Radnja je korektno posložena, preko veselja i neke nade u prvih 20 min, pa do mizerije, očaja i napetosti u zadnjim minutama. Ovom epizodom barem otkrivamo uzrok zombie infestacije, ali i dalje ne nalazimo rješenje suzbijanja iste, tako da se ponovno sve nastavlja sa idućom sezonom koja se snima i trebala bi se pustiti početkom 2011. godine. Da stvar bude bolja (ili lošija), Frank Darabont, osnivač serije je dao otpustiti sve scenariste koji su sudjelovali u prvoj sezoni i pobrinuo se da drugu sezonu rade samo novi igrači. Neobičan potez, ali velike su mogućnosti da se pokaže ispravnim.
The Walking Dead je zasad najkvalitetnija horror serija koju sam gledao, što se tiče dosljednosti i praćenja kvalitete svakim nastavkom. Serija u nekim epizodama napreduje, u nekima nazaduje, ali to je potpuno normalno i najbolja je činjenica ta što ti odmaci nisu veliki, uvijek se drže te svoje kvalitete i posebnog izričaja.
Ne mogu dočekati sljedeću sezonu, čim se pojavi nastavljamo sa ovom uzbudljivom serijom.

Post je objavljen 07.12.2010. u 15:28 sati.