Ovaj put, nakon silnih putovanja, pakiranja, potrošenih kalorija, umora i svega odlučila sam vas počastiti jednim pravim kalorijskim zalogajem, čistim užitkom za oči i nepce, nečim što će vas grijati u ove hladne/gnjile zimske dane. Iako ovih recepata ima svugdje po netu, danas vam poklanjam recept moje prijateljice Dijane Z., koja sve svoje prijatelje uveseljava samim tim što postoji.
Bajadera - torta:
Potrebno je:
125 g čokoladnog keksa
1/2 žličice cimeta
60g rastopljenog maslaca
Nadjev:
400 g Philadelphia sira
1 žličica želatina i 60 ml vode
1/8l mlijeka
pola šalice šećera u prahu
60 g bijele čokolade
60 g mlijecne čokolade
60 g čokolade za kuhanje
1/4l tučenog slatkog vrhnja
Glazura:
10 dkg čokolade
1 dl slatkog vrhnja
Postupak:
Dno kalupa prekriti papirom za pečenje te ga pomastiti. Kekse samljeti i pomiješati sa maslacom i cimetom. Tijesto utisniti u dno kalupa i ostaviti u frižider nekih 30 min da se dobro ohladi.
Želatin otopiti u vodi. Mikserom izmiješati sir i šećer u prahu te smjesu podijeliti na tri jednaka dijela. U svaki dio umiješati drugu vrstu rastopljene čokolade te trećinu umućenog slatkog vrhnja. U svaki fil dodati po trećinu rastopljenog želatina te lagano izmiješati.
Tortu filovati sljedecim redom: fil od bijele čokolade, pa staviti tortu u frizider na nekih 15 min, pa preko premazati fil od mliječne čokolade i opet staviti u frižider na 15 min, pa preko staviti fil od tamne čokolade.
Staviti glazuru (otopiti na pari), ostaviti u frižideru i jedva čekati da se dovoljno "stegne" da što prije možete jesti! Naravno, ako stignete, ukrasiti
Dobar vam tek!
I nadam se da vam je sv. Nikola spustio barem poljubac na jastuk.
Post je objavljen 06.12.2010. u 11:48 sati.