Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Ozbiljne poplave u Albaniji

Više od 11.000 ljudi je evakuirano, a 7.500 kuća je poplavljeno na području Skadra na sjeveru Albanije, rekao je u nedjelju glasnogovornik civilne zaštite Leonard Olli. Glavne prometnice u Skadru u nedjelju su još bile zatvorene pošto je u nekim gradskim četvrtima, koja su usto ostala bez struje, razina vode dosegnula dva metra. U više skadarskih četvrti stanovnici se prevoze čamcima, a u područjima koja su potpuno blokirana zbog poplave jedino djelotvorno prijevozno sredstvo jesu vojni helikopteri i čamci.



"Stanje je kritično i na sjeveru zemlje još ima područja koja su odsječena zbog vode", rekao je Olli. Najmanje 1.400 pripadnika policije i vojske u Skadru i okolici pomaže u evakuaciji stanovnika i doprema im hranu.

Albanske vlasti su u subotu zatražile pomoć NATO-a u borbi s nepogodom. Albanski ministar vanjskih poslova Edmond Haxhinasto pozvao je u nedjelju sve veleposlanike zemalja EU-a i NATO-a kako bi od njih zatražio pomoć za Albaniju, gdje je stanje teško zbog nevremena koje pustoši već tjedan dana. "Materijalna šteta je velika", rekao je Haxhinasto, po vladinu priopćenju za medije.

Post je objavljen 06.12.2010. u 09:36 sati.