Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Santa's Slay (2005)



Sve u svemu: 3,5 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Vrijeme je Božićnih blagdana. Djed Mraz je zapravo sotonin sin koji je izgubio okladu protiv anđela prije 1000 godina koliko oklada traje i morao je tih 1000 godina raznositi darove i stvarati mir. Nakon što je oklada završila, može se vratiti svojim zlim namjerama i ubojstvima.



Santa's Slay je baš jedan od filmova primjenjen za božićne dane. Na RTL-u su ga znali puštati dosta puta, pa tako možda bude i ove godine. Odlučio sam ga se pogledati po prvi put jer su blagdani pa mi se učinilo prikladno, a i čuo sam dosta dobrih stvari oko ovog filma, a glavnog negativca glumi bivši kečer Bill Goldberg, mrcina u odijelu Djeda Mraza. Kako je film usmjeren kao fantastična horror komedija, ubojstva koja su napravili izgledaju komično i obrađena su u stilu da nasmiju gledatelja. Odmah mogu reći kako je Santa's Slay pravo i zabavno božićno djelce. Iako baš i nije primjeren mlađima od 12 godina. Tih sat i nešto vremena što traje proletilo mi je u hipu.



Ako malo pomnije gledate film, možete primjetiti da se zapravo dosta na neki način rugaju neke svjetske religije poput krščanstva, islama i židovstva preko nekih komičnih ili nasilnih scena. Velika stvar koja ovaj film drži kao zabavnog su prvenstveno maštovita ubojstva. Billu Goldbergu kao kečeru uloga je savršeno pasala zbog različitih ubojstava koji su zapravo njegov bivši 'posao'. U filmu se mogu sresti mnoga poznata lica koja se često susreću po američkim TV serijama, pa tako imamo i dadilju Fran koja se pojavljuje u uvodnoj sceni, koja je možda čak i kao opening scena jedna od boljih koje sam vidio u zadnje vrijeme. S glumačke strane sve je ok odrađeno, efekata u filmu nema puno, a nisu nešto pretjerano dobri ni kvalitetno napravljeni. Nije to ni toliko bitno jer je sve napravljeno u nekakvom humorističnom smislu, koji me uspio iskreno nasmijati par puta na neke dijaloge i na neke scene.



Priča filma je također zanimljiva, i sve je većinom dobro izrealizirano, film traje upravo toliko koliko bi trebao trajati. Mislim da je Santa's Slay poprilično zadovoljio, drago mi je da sam ga konačno pogledao i što sam vidio Billa Goldberga kao glumca, što mu uopće nije loš potez. Zabavan božićni film.

Post je objavljen 04.12.2010. u 11:00 sati.