Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Najava Sijač Riječi: "Obiteljska Euharistija" 7.12.2010 - Jelkovec

Sijač Riječi - najava tribine za 7.12., u 19 sati, župa Jelkovec

Pod naslovom "Obiteljska Euharistija", jer, "Vi ste sol zemlje. Vi ste svjetlost svijeta." (Mt 5,13-14), u utorak 7.12. s početkom u 19 sati održati će se u Novom Jelkovcu, novoizgrađenom zagrebačkom naselju župe Jelkovec, uvodno predavanje na tribini "Sijač Riječi".

Kako Euharistija u stvarnom životu svakoga dana praktično pomaže obitelji? Istovremeno, na koji način obitelj svjedoči življeno kršćanstvo te time slavi zajedništvo s Božjom Riječi, Euharistijom?

U vremenu Došašća, jedinstvena je prilika da si obitelj okupljena oko zajedničkog stola, još jednom posvijesti koje su prave ljestvice vrijednosti našeg života. Još više, prilika je da se obitelji okupe oko zajedničkog stola: stola Riječi i stola Tijela.

Iz enciklike "Verbum Domini": Prisutnost Isusa, prvo s njegovim riječima, a potom činom lomljenja kruha, omogućila je učenicima da ga prepoznaju. To im je omogućilo da na novi način cijene ono što su ranije s njim iskusili: "Nije li gorjelo srce u nama dok nam je putem govorio, dok nam je otkrivao Pisma?" (Lk 24,32).

Riječ će biti o egzistencijalnom pitanju obitelji u svim vremenima: o kruhu. Prizor iz Emausa ponovno daje primjer i oslikava ono što se svakoga dana događa u našim crkvama i obiteljima: lomljenje euharistijskoga kruha. To je trenutak bliskoga dijaloga i čin novoga saveza, to je vrhunsko djelo Riječi, to je izvor i vrhunac života i poslanja Crkve. Iscjeljenje i ozdravljenje obitelji. Sebedarje vlastitoj obitelji.

Slijedeća tribina je 21.12. i na njoj će fra Bonaventura Duda održati predavanje pod naslovom: "Jelkovčani i Božić 2010."

Poput prvobitnih kršćana koji su u katakombama Rima otkrivali Riječ Božju, tribina će se održati u utorak 7.12. s početkom u 19 sati u Novom Jelkovcu, u crkvi, atomskom skloništu pored osnovne škole.

Ulaz na tribinu je slobodan i otvoren svim ljudima dobre volje.

Roditelji: dovedite malu (pa i veliku) djecu, osigurali smo "malu tribinu" uz stručni nadzor!

Vlakom: Glavni Kolodvor - Sesvete u 18:06 i 18:25, a Sesvete prema gradu u 21:17 i 21:29

Autobus broj 279: iz Sesveta u 18:30 i 18:50, a iz Novog Jelkovca u 20:45 i 21:05

Informacije na telefon: 01 / 20.24.016 ili e-mail: sijac.rijeci@gmail.com

Post je objavljen 02.12.2010. u 17:38 sati.