Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ngvijestiizskole

Marketing

Naši terenci u akciji

Na brežuljku iznad Rapca smjestio se je srednjevjekovni Labin čije se staro ime Albona prvi put spominje 285. poslije Krista. U blizini je Dubrova s parkom skulptura - Forma viva na otvorenom s preko 70 radova.Kada odete u grad Labin posjetite Gradski muzej s arheološkom i etnološkom zbirkom i modelom rudnika jedinstvenim u ovom dijelu Europe.

Image and video hosting by TinyPic

U muzeju možete vidjeti amfore u koju su ljudi stavljali mrtvu djecu.Muzej pruža materijalne,povijesne i zvučne izvore koji nam pomažu u boljem razumijevanju prošlosti grada Labina . Nekoć je u zgradi muzeja živjela najbogatija labinska obitelj.U sklopu muzeja nalazi se i mali rudnik koji dočarava težak i mukotrpan posao istarskih rudara .
Uz izravnu pomoć Istarskih ugljenokopa Raša rudnik je izrađen u prizemnom i podrumskom dijelu zgrade .Dug je oko 150 m i nastoji što vjernije simulirati ambijent rudnika, što je posebna atrakcija ovoga muzeja.


Izvorne pasmine domaćih životinja Istre nalaze se u Rezervatu Liburna . Projekt zaštite magaraca pokušava očuvati tu autohtonu pasminu Sjevernog Jadrana od nestajanja .Na relativno malom prostoru isprepliću se brojne raznolikosti zbog utjecaja mediteranske i kontinentalne klime .Ukoliko želite bolje upoznati životinjske i biljne vrste našega podneblja, uputite se u Rezervat magaraca Liburna .

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic






Nicole Šarić 5.a


Post je objavljen 02.12.2010. u 17:22 sati.