Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkistra1961

Marketing

Istra ponovno srušila Hajduk

Photobucket

20.11. , 16.kolo 1.HNL , Pula - ŠRC Uljanik-Veruda, gledatelja: 3500
NK ISTRA 1961 - HNK HAJDUK SPLIT 2:0
Alimi 51'
Šehić 70'


Veliku pobjedu ostvarila je pulska Istra u dvoboju 16.kola 1.HNL. Puljani su pred ispunjenim stadionom na Verudi srušili favorizirani Hajduk, te tako nakon izbacivanja iz kupa, utišali i šampionske ambicije Splićana.
Od početnih minuta utakmice vidjelo se da će Istra biti tvrd orah drugoplasiranoj ekipi prvenstva. Hajduk je u uvodu imao izraženiju dominaciju, ali bez opasnije prijetnje prema golu Škorića. Jedinu šansu u prvoj dionici susreta imao je u 35.minuti Vukušić, no njegov udarac sa druge vratnice Škorić uspjeva zaustaviti. Puljani su postepeno uspjeli umiriti Hajdukov pritisak, dok su u par neugodnih napada ipak ostali nedorečeni.
Nastavak utakmice počeo je žustro. Već nakon minute igre Maloča je centrirao, a Trebotićev udarac glavom iz blizine sjajnom je reakcijom zaustavio vratar Istre. U istoj minuti, ali na drugoj strani, Roce je uzvratio mlakim udarcem, prvim u okvir gostujućeg gola. Nekoliko minuta zatim usljedilo je ogromno veselje za domaće navijače. Alimi je na desnoj strani požrtvovno oduzeo jednu loptu Striniću, te ušavši u kazneni prostor silovito naciljao mrežu gostiju za neočekivanih 1:0. Vodeći pogodak dao je Puljanima potrebnu dozu samopouzdanja, a pridodamo li tu podršku tribina jasno je kako se Hajduk našao u izrazito teškoj situaciji. Najbolju priliku za izjednačenje dobio je u 67.minuti Strinić, ali njegov udarac iskosa završio je na okviru gola. Napadačke težnje Hajduka dovele su Istru u situaciju da traži prilike iz brzih kontranapada. Jedan takav sijevnuo je u 70.minuti, kada lopta dolazi na desnu stranu do Sušića, a ovaj milimetarski točno pronalazi glavu usamljenog Šehića koji povećava vodstvo domaćih na 2:0. Tada Hajduk više nije imao što kalkulirati, krenuli su na sve ili ništa, ali obrana Istre danas je bila nepogrješiva. Sve one lopte koje su nekako došle u opasnu zonu uspjevale su na vrijeme biti otklonjene, što od strane braniča, a što od sigurnog vratara Škorića. Na drugoj strani Istra je mogla i do trećeg pogotka, prvo udarcem Rocea sa ruba kaznenog prostora, a zatim i iz slobodnog udarca Markovića koji je odsjeo na gredi. Unatoč napadačkim težnjama, i većoj igračkoj kvaliteti, Hajduk do kraja nije ozbiljnije zaprijetio. Domaći su utakmicu mirno priveli kraju, te su u svlačionicu ispraćeni zasluženim pljeskom.
Pula se još jednom pokazala kao jedno od najtežih gostovanja za Hajdukovce, a Zoran Vulić ponovno je zapaprio svojem matičnom klubu. Današnji je poraz dakako težak udarac Hajdukovim šampionskim ambicijama, ali s obzirom na prikazano više nisu niti zaslužili. Istra je odigrala zrelo, sigurno i samouvjereno, te sa nova tri boda vratila vjeru u opstanak. Sada zeleno-žutima predstoje još dvije utakmice do polusezone, a zatim proljeće na novoobnovljenom Drosini. Berba bodova trebala bi se nastaviti, pri čemu opstanak više ne bi bio neuhvatljiv, pogotovo u slučaju preživljavanja trenutnog sustava natjecanja.

Post je objavljen 20.11.2010. u 16:07 sati.